30 Ağustos 2015 Pazar 14:36
Bu Motorsikletin Yapıldığı Ülkeye İnanamayacaksınız

Afganistan deyince aklınıza hiç teknoloji haberi geldi mi? İşin doğrusu bizimde aklımıza hiç teknoloji haberi gelmedi.Savaşın yoksulluğun haç safhada olduğu Afganistan’da başkent Kabil’de motosiklet tamirciliği yapan Mustafa Mohammadi kendi imkanlarıyla doğa dostu, elektrikli motosikletini tasarladı.


Mustafa Mohammadi, yaptığı açıklamada hayatını kolaylaştırabilme için hem güneş enerjisi ile hem de elektrikle şarj olacak bir aracın hayalini kurduğunu söyledi. Üstü kapalı, üç kişi kapasiteli ve üç tekerlekli motosikleti tasarladıktan sonra yapımının bir ay sürdüğünü söyledi.

30 yaşındaki Mustafa Mohammadi “Motosiklet güneşli günlerde istediğiniz yere gidebiliyor. Güneş olmadığı zaman da elektrikle şarj edilerek 40 kilometre yol kat edebiliyor.” dedi.

Motosikletin 2 bin dolara mal olduğunu söyleyen Mohammadi, maddi imkanları olmadığı için ucuz malzeme kullandığını belirterek “Diyelim ki gece ya da hava bulutlu ve motosikletin şarjı bitti. Motosikletin pedalları sayesinde yine de istediğiniz yere gidebilirsiniz. Motosikletin soğuk havalar için ısıtıcısı var.” diye konuştu.

 

 

bu-motorsikletin-yapildigi-ulkeye-inanamayacaksiniz-003.pngbu-motorsikletin-yapildigi-ulkeye-inanamayacaksiniz-004.pngbu-motorsikletin-yapildigi-ulkeye-inanamayacaksiniz-005.png

Son Güncelleme: 30.08.2015 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.