12 Nisan 2015 Pazar 16:00
Citroen C4 Cactus'e Premium Alternatif

Birkaç gündür ipucu fotoğraflarıyla merak uyandıran Aircross konsepti, en sonunda gün ışığına çıktı.

Fransız üretici, Citroen C4 Cactus ile kendine yepyeni bir yol açtı. Yenilikçi teknolojileri ve radikal tasarımıyla rakipleri arasında önemli bir konuma sahip olan otomobilin, daha premium yorumu konsept haliyle tanıtıldı. Şangay Otomobil Fuarı'nda otomobil severlerle buluşacak olan konsept, tasarım olarak temelde Cactus'e benziyor. Daha marjinal bir yüze sahip olan konseptte tamamen LED farlar ve stop grubuna yer veriliyor. Otomobilin arka kapıları ters yöne doğru açılarak arkada iniş binişleri ve çocuk koltuğu yerleştirme işlemini kolaylaştırıyor. Ön tamponda ve marşpiyellerde, C4 Cactus'te kullanılan airbump teknolojisine yer veriliyor.
Otomobilde plug-in hybrid bir güç kaynağı uygun görülmüş. Ön aks üzerinde konumlandırılan 1,6 litrelik turbo beslemeli benzinli motor 218 HP güç üretiyor. 95 HP gücündeki elektrikli motorsa arka aks üzerinde konumlandırılmış. Konsept, elektrikli modda 50 km yol kat edebiliyor.0'dan 100 km/s hıza sadece 4,5 saniyede ulaşan otomobilin ortalama tüketim değeriyse 100 km'de 1,7 litre olarak açıklanıyor

Son Güncelleme: 12.04.2015 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.