31 Ocak 2016 Pazar 12:48
Otoyol Zammı Yargıya Taşındı

Mahkemenin önünde bir açıklama yapan TÜSODER Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye İstatistik Kurumu'nun ilan ettiği enflasyon oranının 5 katı oranında köprü ve otoyol geçişlerine zam yapmıştır. Bu zamma duyarsız kalamazdık. Nitekim on binlerce tüketici bize başvurarak bizim yargı yoluna giderek, bunu iptal ettirmemizi talep ettiler" dedi.

Tüketici Sorunları Derneği Hukuk Komisyonunun zamları incelediğini söyleyen Ağaoğlu, "Zamların kesinlikle iptali gereken bir uygulama olduğunu anladık. Bugün burada bu zammın iptali için dava açmaya geldik. Çünkü bizlerden vergi toplarken 'Size yol, su, elektrik olarak geri dönecektir. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır' anlayışından bugün tacir mantığıyla para kazanmaya yönelik bir takım başka masrafları karşılamaya doğrulmuş bir anlayışla karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

Ağaoğlu, "Karayollarının kendi yönetmeliğinde köprü ve otoyollarda yapılacak ücret artışının Üretici Fiyatı Endeksi'nden fazla olmamasını ön görmekte. Kasım ayı ÜFE oranı da 5 nokta küsur. Yani yüzde 5,5'u geçen bir zaman kendi yönetmeliğine de aykırıdır. Zam yüzde 38-40 civarında. Yüzde 20 indirimi aldılar. Yüzde 18 civarında da bir zam geldi. Toplamda zam yüzde 38 oldu. Davamız yürütmeyi durdurma taleplidir. Çünkü biz bu davada karşı tarafın savunması veya yargının dosyayı inceleyeceği zamana kadar geçen sürede yüzbinlerce-milyonlarca araç sahibinin fazla ödeyeceği bedellerin bir an evvel durdurulması gerektiğine inanıyoruz. Aksi halde bu fazla ödenen bedeller için araç sahipleri Tüketici Hakem Heyetleri'ne başvurmak zorunda kalırlarsa, Tüketici Hakem Heyetleri milyonlarca başvurunun altında kalır" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 31.01.2016 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.