29 Ağustos 2015 Cumartesi 14:54
Yarış pistlerine Golf TCR konsepti

330 HP güç ve 410 Nm tork... Önden çekiş ve çift kavramalı, otomatik, 6 ileri DSG şanzıman... VW'nin motorsporları departmanı özel yarış serileri için yedinci nesil Golf üzerine bir spor otomobili geliştiriyor. 

Volkswagen markası 2016 yılı için bu sporcuyu yarışlara hazırlıyor. Önümüzdeki yıl bu konsept yarış otomobili TCR yarışlarında görev alacak. Şampiyona kuralları gereği, konsept otomobil, seri üretimden daha geniş ve daha hafif bir yapıya sahip. Öte yandan da Golf TCR, başarısını şimdiden kanıtlamış durumda. Konsept otomobil, geçtiğimiz günlerde Avusturya'da Red Bull Ring pistinde katıldığı henüz ikinci yarışında zirveye çıkmasını bildi. 

Görsel açıdan da bu konsept araç, tam bir sporcu olduğunu gösteriyor. 18 inçlik yarış jantları, normalden yaklaşık 40 cm kadar daha geniş bir yapı, karbondan oluşan devasa arka kanat ve ön spoyler ile tam bir yarış otomobili. Yarış koltuğu ve iç kabin güvenliği, özel yakıt deposu ile tamamlanıyor. VW motorsporları bölümünün, yeni konsept yarışçıyı Seat'ın spor departmanı ile birlikte geliştirmiş olmasının nedeni de çok açık. Seat'ın motorsporları bölümü, daha önce, bir başka yol canavarı olan Leon Cup Racer modelini asfalta çıkartmıştı. 

Son Güncelleme: 29.08.2015 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.