10 Mart 2018 Cumartesi 15:27
"Dini konularda bilenlerin konuşması esastır"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, son günlerde kadınlara yönelik tartışmalı açıklamalarda bulunulmasıyla ilgili, "Dini konularda bilenlerin konuşması esastır" dedi.

Bozdağ bazen kadına verilen değeri hafifleten yok sayan açıklamalar yapıldığını dile getirerek, "Dinimiz İslam, medeniyetimiz, kültürümüz ve aziz milletimizin kadına verdiği değer tartışılmazdır. Ancak toplumumuzda zaman zaman bazen din üzerinden, bazen kültürümüz üzerinden bazen de geleneklerimiz üzerinden tartışmalar yapılarak dinimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin kadına verdiği değeri hafifleten yok sayan açıklamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bunları tasnif etmemiz mümkün değildir. Bunlarla ilgili konularda bütün halkımızın sivil toplum örgütlerinin her kesimin çok dikkatli olmasında fayda vardır. Çünkü açıklamayı yapanları ve bu açıklamayı servis edenleri dikkate alınmasında fayda vardır. Dini konularda bilenlerin konuşması esastır. Kur’an-ı, sünneti, dini kavramları bilenlerin konuşması son derece önemlidir. Şimdi bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. Kimileri grup ve taraftar edinmede, kimisi de gündemde olmak, kimisi de başka hesaplar üzerinden konuşuyor. Herkesin burada bir hesap gütmeden doğrusunu anlatmak, doğrusun anlamak kamuoyu ile paylaşması son derece önemlidir" dedi.

"KADINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILACAK"

Zaman zaman İslam’ın ruhuyla paylaşmayan açıklamalar ve değerlendirmeler olduğuna dikkat çeken Bozdağ şunları söyledi:

"Buna cevap verecek kimlerdir diye sorulduğunda Cumhurbaşkanımızın dediği gibi elbette Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Diyanet İşleri Başkanımız, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanımız ve üyeleri, din görevlileri, ilçe müftüleri, diyanet merkezi müdürlüklerinde görevli öğretim görevlileri, müezzinler, Kur’an-ı Kerim öğreticileri ve toplumun dört bir yanında ve her yerinde faaliyette bulunan diyanet personeli sahih bir bilgi ile bunlara cevap vermeli ve bunların yanlışlarını açıklaması gerekiyor. Ayrıca ilahiyat fakültelerimiz var. İlahiyat fakülteleri de üstüne düşen görevi burada yapmalıdır. İslami bilim fakülteleri var. Onlarda üzerine düşeni yapmalıdır. Şimdi bakıyorsunuz biri çıkıyor bir şey söylüyor. O zaman onun karşısında söylenecek doğru bir bilgiye sahip olanlar bunu çıkıp konuşması lazım. Medya da konuşması lazım. Kitapları ile konuşması lazım. Seminer ve konferanslarla konuşması lazım. Şimdi sosyal medya diye bir şey var. Onun üzerinden konuşup, paylaşması lazım. Eğer doğruyu bilenler çıkıp doğruyu konuşmazlarsa, o zaman yanlış bilgiler doğruların yerine ikame olur. Ve o zaman doğruyu söylemek zor hale gelir. Diyanet İşleri Başkanlığı, gerek merkez teşkilatı gerekse din işleri yüksek kurulu gerekse müftülükler, vaizler bütün personeliyle birlikte bu konularda aydınlatma konusunda bundan sonra daha etkin bir şekilde yerine getirmeye gayret edecektir. Biz dizi çalışma yapacaktır. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalar paylaşılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı, ilahiyat fakülteleri İslami bilim fakülteleri bu konularda iş birliği içerisinde olacaktır."

Yeni Hükümet binası toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat milletvekilleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda muhtar katıldı.

(Bahadır Muhlis Gökgül - Rukiye Yılmaz/İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.