13 Eylül 2015 Pazar 13:33
Bağırsak dostu besinler

Bazı durumlarda (antibiyotik kullanımı gibi) bu yararlı bakterilerin sayısı azalır ve sindirim sistemi yavaşlayabilir. Bu gibi durumlarda probiyotik yönünden zengin gıdalarla iyi bakterilerin sayısını arttırabilirsiniz.

Süt Ürünleri: Süt probiyotik bakımından zengindir ve her iki ana gruptaki probiyotikleri içerir. Aldığınız sütün etiketinde "canlı ve aktif kültürleri içerir" yazısı bulunuyorsa iyi bakteri içeriyor anlamına gelmektedir.

Prebiyotikler: Enginar, muz, çilek, keten, sarımsak ve bal gibi besinlerde doğal olarak bulunan prebiyotikler iyi bakteriler için enerji sağlar ve besinlerin parçalanmasına katkıda bulunur.

Takviyeler: Laktoz intoleransı bulunan kişiler probiyotik bakımından zengin süt ve süt ürünlerini tüketemediğinden doktora danışarak probiyotik takviyesi kullanabilirler.

Son Güncelleme: 13.09.2015 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.