07 Ocak 2016 Perşembe 15:25
Bülent Ersoy domuz gribi oldu ! Acilen Hastahaneye Kaldırıldı ! Bülent Ersoy Kimdir ? Bülent Ersoy'un son durumu !

Magazin dünyasının nabzını tutan Söylemezsem Olmaz programına Bülent Ersoy'un "domuz gribi" açıklaması damga vurdu. Oya Aydoğan'ın yorumculuğunu yaptığı programda Türk müziğinin yaşayan efsanesi Bülent Ersoy'un apar topar hastaneye kaldırıldığı konuşulurken, ard arda gelen telefonlar, ekran başındakileri şaşırttı. Divanın yapımcısı Fevzi Siverek domuz gribinden şüphelenildiğini ifade ettikten sonra Bülent Ersoy'un durumu hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Bülent Hanım malum kış mevsiminde virüslerle ilgili sıkıntı var. Bülent Hanım'da bu virüslerden birisiyle karşılaştı. Doktora gitmeyi sevmez ama durumu ciddi olunca hastaneye gitmiş. Doktorları yaptıkları araştırma sonucu 1-2 gün hastanede kalması gerektiğini söylediler. Sağlık durumu şu anda iyi korkulacak bir şey yok. Bazı testler yapıldı. Ancak test sonuçları daha çıkmadı. Domuz gribi riski de olabilir dedi. Çok yaygın bir şekilde domuz gribi riski var. 40 derece ateşi var ve öksürüyor. Bugün çıkan tahliller sonucu teşhis konulacak" dedi.

DİVA NE DEDİ?

Yapımcının ardından canlı yayına bağlayan Bülent Ersoy, nefes almakta güçlük çektiğini ve boğazından kültür örneği alındığını söyledi. Domuz gribi olabileceğini anlatan Bülent Ersoy, şiddetli öksürük nedeniyle ciğerlerinin çok acıdığını söyleyerek sağlık durumunu anlattı.

BÜLENT ERSOY KİMDİR?

1952 yılında doğan Bülent Ersoy, çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. İstanbul Konservatuvarına 2 ay devam eden diva, sahneye ilk adımını Oya Düğün Salonu olarak bilinen, dönemin ilk aile gazinolarından birisi olan Özlem Aile Gazinosu'nda attı. Çıkardığı klasik uzun çalar "Tuti-i Mucizeyi Guyem Ne Dersem Lâf Değil" adlı plakla rekor satış elde eden Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar'ın temsilcisi olarak görüldü. 12 Eylül darbesi sonrası Haziran 1981'de diğer travesti ve transseksüel sanatçılarla birlikte sahne yasağı alan Türk müziğinin Divası, 14 Nisan 1981'de Londra'da geçirdiği cinsiyet değiştirme ameliyatıyla kadın oldu. Bugüne kadar otuzun üstünde albüm yayınlayan Bülent Ersoy, özel hayatıyla da sık sık gündeme geldi. 1998'de bir yıl süren ilk evliliğini 20 yaşındaki Cem Adler'le, 4 ay süren ikinci evliliğini ise 2007'de 24 yaşındaki Armağan Uzun ile yapan Bülent Ersoy, son olarak kendisinden 38 yaş küçük Berk Yılmaz ile aşk yaşamıştı.

DOMUZ GRİBİ NEDİR?

Türkiye'de ve dünyada ölümlere neden olan Domuz gribi, A(H1N1) tipi virüsten kaynaklanan, insanlarda hastalığa yol açan viral bir hastalıktır. Son yıllarda pek çok kişinin yakalandığı domuz gribi olarak Meksika ve ABD'de görülmüştür ve birçok ülkeye yayılmıştır. Son yıllarda ortaya çıkan bu yeni virüs insan, domuz ve kuş virüslerinin bir karışımıdır.Domuz gribi A(H1N1) virüsü bulaşıcıdır ve insandan insana geçmektedir. Domuz gribi normal gribe benzemektedir. Domuz gribinin; Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, yaygın vücut ağrısı, baş ağrısı, üşüme ve yorgunluk gibi belirtileri bulunmaktadır.

Son Güncelleme: 07.01.2016 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.