19 Ekim 2017 Perşembe 20:30
Canan Karatay: ''Zehirden Farkları Yok''

Daha önce defalarca yaptığı önemli açıklamalar ile gündeme gelen ve herkes tarafından bilenen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, enerji içecekleri ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunarak, vatandaşı uyardı.

Sağlıklı beslenmek için her zaman her ürünün doğal olanının tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Canan Karatay, enerji içeceklerinin vücuda verdiği zararlara dikkat çekti.

Enerji içeceklerinin yüksek miktarda mısır şurubu ve çeşitli kimyasallar içerdiğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay, enerji içeceklerinin zehir olduğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay; "Bütün enerji içeceklerinin içine koyulan yüksek miktardaki mısır şurubu şekeri ve kimyasallar insanın bağışıklık sistemini çökertir, bağırsakları mahveder, beyni mahveder. Verdiği enerji bir-iki saat sürse dahi insanı perişan hale getirir. O birkaç saat için verdiği enerji mutluluk hissine insanlar bağımlı olur. " dedi.

Enerji içeceklerinin karaciğer başta olmak üzere, bağırsaklara, bağışıklık sistemine ve beyne zarar verdiğini dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay, bu içeceklerin her türlü hastalığını temelini oluşturduğunu iddia etti.

Enerji içeceklerinde olduğu gibi gazlı içeceklerde; bağırsaktaki yararlı bakterileri öldürüyor ve bağırsak hücrelerinin parçalanmasına sebep oluyor. Hal böyle olunca da düşman bakteriler çoğalıyor.

Bağırsak problemlerinin yanında şeker hastalığına da zemin hazırlayan içecekler; tiroit, alzheimer, kanser, tansiyon, böbrek hastalığı, pankreas hastalığı gibi daha birçok rahatsızlığa sebep verebilir.

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.