17 Ağustos 2015 Pazartesi 00:56
CİLT LEKELERİ

Doğumdan gelen kalıtımsal özelliklere, güneş ışınlarına, yanlış güneşlenmeye, kullanılan ilaçlara veya daha başka birçok sebebe bağlı olarak ortaya çıkan cilt lekeleri birçok kadının kabusu haline gelmiştir. Bu lekeleri yoğunluğuna ve bulundukları yere göre de sınıflandırmak mümkündür. Daha çok kalıtımsal olarak ortaya çıkan çillerden kurtulmak sanıldığından daha zordur. Çillerin yok olması için derinliğine göre peeling uygulanmalı daha sonra cilt açıcı ürünlere yönelmelidir. Soyma işlemi, üstteki ölü derinin atılmasını ve daha taze bir deriye ulaşılmasını sağlar. Ne yazık ki çillerin tekrarlama olasılığı fazladır.

Tekrar oluşumunu engellemenin en güzel yolu güneş ışınlarına direkt temastan kaçınmak ve yaz kış güneş kremi kullanmaktır. Cilt lekelerinin bir kısmı da hamile kadınlarda görülür. Bu lekeler zamanla açılsa ve tamamen geçse de bir kısmı kalıcı da olabilmektedir. Geniş yayılımlı lekeler için en etkili yöntem lazerdir. Lazer belirli bir derinliğe kadar cildin soyulmasına ve lekelerin renginin açılmasına katkıda bulunur. Eğer bu tarz lekelere sahipseniz dermatoloğunuzla görüşerek cilt tipinize göre en iyi tedavi yöntemine karar verebilirsiniz. Bu lekelerden doğal yöntemlerle kurtulmak isteyenler için basit maske tarifleri de olmakla birlikte her kişide aynı etkiyi göstermeyeceği dikkate alınarak kullanılmalıdır. Cilt lekelerinde etkili olduğu bilinen karbonat maskesi, karbonatla yoğurdun birkaç damla limon ilavesi ile karıştırılması ile oluşur.

Karbonatın diş macunlarında da beyazlatma özelliği ile kullanıldığını biliyoruz. Limon ise asidik özelliği ile doğal bir soyucu olarak bilinir. Bu üçlünün beraber kullanılması cilt lekeleri üzerinde olumlu katkısı olabilmektedir. Bazı lekeler çok daha derin bir bölüme yerleştiği için yöntemler işe yaramayabilir. İlk önce cildin soyulması gerekir. Cilt soyulurken çok dikkatli olunmalı ve bir hekim kontrolünde yapılmalıdır. Çünkü bilinçsizce uygulanan işlemlerde cilt yanıkları oluşabilmekte, bu da daha kötü lekelerin meydana gelmesine neden olabilmektedir.

Cilt lekelerinize iyi gelecek yöntemler, denenmiş tarifler ve maskeler ile birlikte bu konu hakkındaki tüm bilgiler, lekelerin oluşma nedenleri, bunlardan kurtulma yolları ev daha merak ettiğiniz birçok konuvar...

Son Güncelleme: 31.08.2016 21:10
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.