29 Ağustos 2015 Cumartesi 15:02
Hayati bir problemin sinyalcisi olabilir!

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Doğru, kalp ritim bozukluklarının basit ve tedaviye ihtiyaç olmayacak kadar önemsiz olabileceği gibi hayati bir problemin de sinyalcisi olabileceğini belirterek mutlaka dikkate alınıp tetkiklerin yapılması gerektiğini söyledi. 
Günümüzün en önemli sağlık sorunlarının başında gelen kalp hastalıkları hiçbir belirti vermeden sessizce ilerleyebiliyor. Belirti verdiklerinde ise en sık; nefes darlığı, göğüste ağrı ve çarpıntı gibi yakınmalarla ortaya çıkıyor.
Kalp hastalığı kalbin pompa fonksiyonlarında aksaklık olmasına deniyor. Bu aksaklık az da olabiliyor, çok ileri derecelere de ulaşabiliyor. Sigara içimi, tansiyon yüksekliği, diyabet, obezite, yüksek kolesterol ve hareketsiz yaşam tarzı kalp hastalığı riskini artırıyor. Son zamanlarda obezite ve kolesterol yüksekliği oranının artması yüzünden kalp hastalıklarında artış görülüyor.
Türkiye'de 4-5 milyon civarında kalp damar hastası olduğunu dile getiren Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Doğru, kalp hastalıklarının hiçbir belirti vermeden sessizce ilerleyebildiğine dikkat çekti. Dr. Doğru, belirti verdiğinde ise en sık 'göğüs ağrısı', 'nefes darlığı' ve 'çarpıntı' gibi yakınmalarla ortaya çıktığını ifade etti.

Son Güncelleme: 29.08.2015 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.