26 Şubat 2015 Perşembe 16:40
Reflüye ne iyi gelir?

Ülkemizde milyonlarca kişinin sorunun olan reflü uyumanızı, konuşmanızı hatta rahat oturmanızı engelleyecek ağrılara neden olabilecek bir rahatsızlık. Reflü ağrısına mideyi sakinleştirici bitki çayları, karbonat gibi doğal çözümler ile antasitler gibi mide asidini dengeleyen ilaçlar iyi gelir. Tabii bu ağrıları yaşamamak en iyisi olduğundan beslenmenize mutlaka özen göstermelisiniz.

Reflü ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabından önce reflüye ne kötü gelir sorusuna bakalım. Mide asidini arttırıcı ve dolayısıyla reflü şikayetleri yaşamanıza neden olan başlıca etkenler; sigara içmek, belirli ilaçların kullanımı, alkol, çok yağlı yiyecekler, asitli meyveler (portakal, mandalina…), stres ve aşırı kilodur. Reflü için etkili bir tedavi yöntemi arıyorsanız öncelikle bu listedeki alışkanlıklara bir çözüm bulmanız gerekiyor.

Eczanelerde reçetesiz olarak satılan mide asidini dengeleyen ilaçları kullanabilirsiniz. Ancak bu ilaçların aşırı tüketimi size faydadan çok zarar getirebileceği için (ishal, mide bulantıs.) prospektüsünü dikkatlice okuyun.

İlaçla tedaviye destek olabilecek bazı doğal yöntemleri ise şöyle sıralayabiliriz:

Sakız Çiğnemek: Sakızı mide asidini azaltmak için yemekten 30 dakika sonra çiğneyebilirsiniz.

Meyan Kökü: Meyan kökü mide asidini dengeler ve ağrıları hafifletir. Ancak fazla tüketiminin ciddi yan etkileri vardır.

Karbonat: Yarım çay kaşığı karbonatı bir bardak suyla karıştırıp içerek mide asitlerini nötralize edebilirsiniz. Tuzlu olan karbonat kronik reflüsü olanlara iltihabı arttırıcı etkisinden dolayı önerilmez.

Aloe Vera: İltihaplanmayı azaltan etkisi olan aloe vera bitkisi yemek borusunu rahatlatmak içinde kullanılıyor. Aloe vera bitkisi suyu içebilirsiniz ancak fazla tüketiminin ishale yol açma özelliği olduğunu unutmayın.

Son Güncelleme: 26.02.2015 16:40
Anahtar Kelimeler:
Reflüye Ne Iyi Gelir?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.