05 Haziran 2016 Pazar 16:38
Sistinozis Hastalığına Yakalanan Küçük Serkan Uzanacak Yardım Elini Bekliyor

Sistinozis hastası küçük Serkan yardım bekliyor

Milyonda bir görülen Sistinozis hastalığına yakalanan ve diyalize bağlı yaşayan AğrıSerkan Tavkaş, tedavi sürecinde yer yer ölümle burun buruna geliyor. 10 yaşındaki küçük Serkan ve ailesi tedavisi için uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Evinde diyalize bağlı yaşamaya çalışan küçük Serkan, sık sık hayati tehlike geçiriyor. Hastalık nedeniyle böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği ve kalp yetmezliği hastalıkları bulunan Serkan Tavkaş, yapılacak organ bağışı ile yıllardır mahkum olduğu yataktan kalkıp arkadaşları ile oyun oynamayı düşlüyor. Küçük Serkan büyüyünce ise doktor olup hastaları iyileştirmeyi hayal ediyor. Hastalığı sebebiyle okula gidemeyen küçük Serkan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 3 öğretmen tarafından evde eğitim görüyor.

Çocuğunun hastalığından bahsettiği sırada gözyaşlarına boğulan baba Mehmet Tavkaş, her gün gözlerinin önünde eriyen yavrusuna uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Mehmet Tavkaş, "Serkan’da Sistinozis hastalığına bağlı kronik böbrek yetmezliği başladı. Serkan'da hem böbrek yetmezliği, hem karaciğer yetmezliği, hem de kalp yetmezliği var. Bir hafta önce Serkan fenalaştı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakıma aldılar. 3 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Yaklaşık 10 gün serviste tedavi gördü. Durumu çok ciddiydi. Allah korusun ölebilirdi de. Gribal enfeksiyon geçirmiş o da zatureye çevirmişti. Bundan dolayı vücudunda fazla su toplanmıştı. Allah bize Serkan'ı geri verdi." dedi.

Oğlunun hastalığı nedeniyle yıllardır çalışamadığını belirten Baba Tavkaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuğumun hastalığı nedeni ile 3 yıldır çalışamıyorum. Çocuğumun tedavi ve ilaçları ile ancak uğraşabiliyorum. Bundan dolayı maddi sıkıntılar içindeyiz. Evimiz eski ve rutubetli olduğu için Serkan sık sık enfeksiyon geçiriyor. O yüzden önceliğimiz oğlumun enfeksiyon geçirmeyeceği bir ev. Sonrada bizi duyan herkesten organ bağışında bulunmalarını istiyoruz. Bu konuda mağduruz. Oğlumuzun ilaçlarını bile doğru dürüst karşılayamıyoruz. Devlet büyüklerimiz ve iş adamlarımızdan yardım talep ediyoruz."

Gecelerini oğlunun başında beklemekle geçirdiğini söyleyen anne Ayşe Tavkaş ise oğlu ile birlikte acı çektiklerini söyledi.

Ayşe Tavkaş, "Serkan'ın hastalığı 3 yaşında iken başladı. Serkan şimdi 10 yaşında 7 yıldır Erzurum'da tedavi görmekte. Tedavisi çok zor. Gece 10 saat boyunca diyalize bağlı. Bazen ilaçlarından bulamıyoruz. Eskiden elektrik kesintisi meydana geldiğinde oğlumun tedavisi yarıda kalıyordu. Allah razı olsun Vali Musa Işın'ın talimatı ile bize bir jeneratör verildi. Kesinti olduğunda jeneratörün gücü ile tedaviye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şimdi yetkililerden organ nakli için girişim bekliyoruz." şeklinde konuştu.

 

sistinozis-hastaligina-yakalanan-kucuk-serkan-uzanacak-yardim-bekliyor.jpgsistinozis-hastaligina-yakalanan-kucuk-serkan-uzanacak-yardim-bekliyor-001.jpgsistinozis-hastaligina-yakalanan-kucuk-serkan-uzanacak-yardim-bekliyor-002.jpgsistinozis-hastaligina-yakalanan-kucuk-serkan-uzanacak-yardim-bekliyor-003.jpgsistinozis-hastaligina-yakalanan-kucuk-serkan-uzanacak-yardim-bekliyor-004.jpg

Son Güncelleme: 05.06.2016 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.