05 Kasım 2017 Pazar 13:43
Türkiye'de ki Obezite Hastalarının Sayısı açıklandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ve TARD Karadeniz Şubesi tarafından ortak bir obezite ve anestezi toplantısı yapıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi salonunda yapılan toplantıya bir çok akademisyen ve öğrenci hazır bulundu. 

Fazla Kiloların Önemi Üzerinde Duruldu

Toplantıdaki konuşmasında OMÜ Tıp Fakültesi Anestezioloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Karadeniz Şube Başkanı Prof. Dr. Sibel Barış şöyle dedi:

"Obezite sağlığımızı ve yaşam konforumuzu olumsuz etkileyen, vücutta aşırı yağ birikimi durumudur. Özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en önemli sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Obezite kalp, damar, solunum ve endokrin sistem başta olmak üzere pek çok sistemi tutan bir problemdir. Türkiye Sağlık Araştırması 2016'nın verilerine göre ülkemizde fazla kilolu kişi sayısı toplumun %34'ünü, obez kişi sayısı ise %20'sini oluşturmaktadır. Bu hastalar çok çeşitli nedenlerle ameliyat olmaktadırlar. Ayrıca son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezite cerrahisi her geçen gün artan bir sayıyla yapılmaktadır"

Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi Anastezioloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve TARD karadeniz Şübe başkanı Prof. Dr. Sibel Barış konuşmasında ayriyetten, bu sorunla ilgilenen ve çaba gösteren hekim ve bilim adamlarına yeni gelişmelerin aktarılacağını ve her türlü tartışmalara açık olacağını söyledi.

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.