21 Aralık 2013 Cumartesi 10:40
Ucuz kömür Ağrı'nın havasını bozdu

Ağrı’nın hava kalitesi son zamanlarda giderek kötüleşti. Bu kirliliğin nedeni havaların soğuması ile yakılmaya başlanan ucuz kömürler olarak gösteriliyor.

Kış aylarının etkisini iyice gösterdiği bu aylarda yakılan kalitesiz kömürler zaten temiz olmayan çevreyi daha da kirletmeye devam ediyor. Üstelik Ağrılılar çevreye ciddi oranda zararlar veren bu kömürlerin saldığı kimyasal maddeleri oksijen niyetiyle içine çekiyor. Çevreye salınan zehirli maddelerin kanser, solunum yolu hastalıkları, kalp rahatsızlıkları, vücut direncinde azalma v.b. gibi hastalıklar sonucu ölüme yol açabilecek etkilere sahip olduğu söyleniyor.
Öte yandan dar gelirli birçok insan her yıl bedava dağıtılan kömürlerden alarak ısınmak için yakıyor. Resmi kurumların satın alma gücü olmayan vatandaşlara dağıttığı kömürlerin hem ucuz hem kalitesiz olduğu ileri sürülüyor.

Son Güncelleme: 21.12.2013 10:40
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.