09 Haziran 2016 Perşembe 17:03
Ak Parti'li Metiner: Kılıçdaroğlu'na Hiçbir Şekilde Destek Vermem

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon kanalında söylediği "Biz yeri geldi hastanelerdeki PKK'lıları ziyaret ettik, yeri geldi DHKP-C'lileri ziyaret ettik" sözlerinin ardından dün Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamaların "Kılıçdaroğlu'na destek" olarak yansıtılmasına tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya açıklık getiren Metiner, şunları ifade etti:

"CHP beni tanık olarak gösterince yerimden kısa bir açıklama yaptım. Ben TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun alt komisyonu olan Cezaevlerini İnceleme Komisyonu'nun başkanıyım. Cezaevlerini incelerken örgüt aidiyetlerine bakmaksızın herkesle, bu cezaevinde bulunan bütün tutuklu ve hükümlülerle görüşüyoruz. Özellikle de hasta tutuklularla ilgili her türlü insani hassasiyeti gösterdiğimizi söyledim. Resmi görevim dolayısıyla yaptığım bir tanıklıktı. Ben cezaevlerine komisyon başkanı sıfatıyla gittiğimde o cezaevinde yatan herkesle ilgilenirim. İşlemiş oldukları suçlar, örgütsel aidiyetleri bizi hiçbir şekilde ilgilendirmez. Biz yargı makamı değiliz. Biz kimsenin işlediği suçlarla ilgili kararlar veren insanlar değiliz. Meclis komisyonunun görevi de bu değil. Bize birçok cezaevinden sorunlar iletilir biz de millet adına yerinde incelemelerde bulunuyoruz. Komisyonda muhalefet partilerinin milletvekilleri de bulunuyor. Dün yaptığım açıklama resmi görevimle ilgili yaptığım açıklamadır."^

Resmi görevleri gereği bundan sonra da herkesle görüşmeye devam edeceklerini belirten Metiner, hasta olan tutuklularla insani temelde ilgilenmeyi de sürdüreceklerini kaydetti.

Yaptığı açıklamanın CHP ve bazı basın yayın organları tarafından "Metiner'den Kılıçdaroğlu'na tam destek" başlığıyla çarpıtılarak verilmesine tepki gösteren Metiner, "politik ahlaksızlık ve istismarlık yapıldığını" belirtti. Metiner şöyle konuştu:

"Dün çok insani, ahlaki temelde yapmış olduğum bu açıklamamı CHP'liler sanki ben sayın Cumhurbaşkanımıza bir cevap vermişim gibi AK Parti politikaları dışında şeyler söylüyormuşum gibi algılayıp yansıtmaya başladılar. Çok çirkin bir üslupla "Mehmet Metiner'den Kılıçdaroğlu'na tam destek" başlığıyla sözlerimi çarpıtarak sundular. Ben Kılıçdaroğlu'na tam destek verecek son kişilerden biri bile olmam. Kılıçdaroğlu'na hiçbir şekilde destek vermem. Ama cezaevlerinde resmi sıfatım dolayısıyla örgütsel aidiyetlerine bakmaksızın herkesle görüşüyor olmamızı söylemem Kılıçdaroğlu'na tam destek anlamına gelmediği gibi AK Parti hareketimizin lideri olan Cumhurbaşkanımızın kendi sözlerine yönelik bir cevap mahiyetinde de asla değildir. Cumhurbaşkanımız davamızın lideridir. Bir çatışma esnasında yaralı teröristleri ziyaret ettiğini söyleyen CHP liderini eleştirmiştir. Biz cezaevlerinde resmi görevimiz nedeniyle ziyaret ettiğimiz kişilerle ilgili olarak konuştuk. Dolayısıyla ikisi birbirinden son derece farklıdır. Ben de AK Partili bir milletvekili olarak bir çatışmada yaralanmış bir teröristi asla hastanede ziyaret etmem. Ziyaret edilmesini de teröre destek olarak değerlendiririm."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gösterilen tepkinin teröre destek veren politikalarından kaynaklandığını belirten Metiner, "CHP'nin CHP'lilerin işi gücü yalan, çarpıtma, politik istismar. Kılıçdaroğlu'na halkın doğal tepkisini iktidar partisinin tepkisi biçiminde yorumlayan CHP'lileri de kınıyorum. Görünen o ki Kılıçdaroğlu'nun teröre destek çıkan siyaseti Türkiye milletinin, halkının nezdinde derin bir infiale yol açmış bulunuyor. Gönderdiği çelenklerin yırtılmış olmasını, önüne kurşun bırakılmasını elbette ki tasvip etmeyiz ama halkın kendisinin teröre arka çıkan politikasına tepkisini de Kılıçdaroğlu umarım doğru anlar" diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.06.2016 17:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.