08 Haziran 2016 Çarşamba 11:48
Bahçeli: Terörle Mücadele Düzenlemesine Destek Veriyoruz

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında İstanbul'da gerçekleşen bombalı saldırıya tepki gösterdi. İstanbul'da patlayan bombaların Türkiye'nin tamamını hedef aldığını belirten Bahçeli, "Allah'tan korkmayan, kuldan utanmayan, insanlıkla en ufak bağı bulunmayan caniler Ramazan'da boş durmamışlardır. Çünkü bunlar şeytanın emir eri, kafirliğin kirli eli, imansızlığın ve şerefsizliğin ta kendileridir. Ne dini bilirler, ne inancı tanırlar, ne de insanlığı takarlar. Allah'ın belası terörizm yine devrede, yine saldırıdadır" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELE DÜZENLEMESİNE DESTEK VERİYORUZ"

Bakanlar Kurulu tarafından TBMM'ye sevk edilen, terörle mücadelede yeni düzenlemeleri içeren yasa tasarısına destek verdiklerini kaydeden Bahçeli şunları söyledi:

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türk milletinin güvenliği ve milli bekanın sağlam esaslara bağlanması hususunda fedakar ve sorumlu politikalarından ödün vermesini de hiç kimse beklememelidir. Terörle mücadelede her zaman güvenlik güçlerimizin ve devletin yanında ve arkasındayız. Bu kapsamda, dün TBMM'ye sevk edilen "Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na mutlaka destek verecek, gereğini de yapacağız. Demek ki neymiş, fiili desteğimiz hukuki boyut alabiliyormuş. Türk askerinin terörle mücadelede elini güçlendirmek, ihtiyaç duyduğu hukuki güvenceyi daha da genişletmek için elimizden gelen çabayı göstereceğimizden herkesin emin ve müsterih olmasını bilhassa ister ve temenni ederim."

ALMANYA AYNAYA BAKSIN

Alman Parlamentosu'nun Ermeni iddialarıyla ilgili aldığı karara da tepki gösteren Bahçeli, Almanya'nın kararının hükümsüz olduğunu belirtti. Bahçeli şöyle konuştu:

"Alman Parlamentosu tarih sayfalarını karıştırırken soykırım incelemesi yapmak istiyorsa, 1914'e değil aynaya baksın, orada aradığını bulacaktır. İnsandan sabun yapacak kadar profesyonel canavarlığın izine mazimizde rastlanması ve bunların eline su dökülmesi imkansızdır. Hitleri sinesinden çıkaran bir toplumun, Yahudilere ve Namibya'ya karşı işlediği soykırım suçundan arınmayan bir ülkenin bize insanlık dersi vermesi trajikomiktir. Bizi üzen ve düşündüren, Alman Parlamentosunda Türk olduğu söylenen bir kısım milletvekilinin de tasarıya evet demesi, hatta tasarının mimarları arasında yer almasıdır."

Son Güncelleme: 08.06.2016 11:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.