03 Haziran 2016 Cuma 19:08
Bakan Tüfenkci: Dokunulmazlıkta Bundan Sonraki Görev Yargınındır

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Anayasa Mahkemesi'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kanunun iptal edilmesine ilişkin başvuruyu reddetmesiyle ilgili, "Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar milletin iradesi ile örtüşmektedir. Bundan sonraki görev yargının görevidir." dedi.

Gümrük ve ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretin anısına Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez tarafından tablo hediye edilen Bakan Tüfenkci, basın mensuplarının sorusu üzerine Anayasa Mahkemesi, HDP ve CHP milletvekillerinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu reddetmesini değerlendirdi.

Bakan Tüfenkci, "Milletin iradesi doğrultusunda çıkan bir karar. Tabi burada ilginç olan, "dokunulmazlık kalksın" diye kamuoyu oluşturanlar, her gittikleri yerlerde "biz dokunulmazlıkların kalkmasından korkmuyoruz" diyenler, işte CHP lideri "Erkekseniz sizde dokunulmazlığınızı kaldırın" diyenler, biz "Buyurun hodri meydan, herkesin dokunulmazlığı kalksın" dediğimizde TBMM'de anlamsız bir şekilde dün söylediklerini inkar ederek her zamanki siyasetini yapan bir CHP'yi bulduk. Netice itibariyle ikinci tur oylamada CHP'nin içerisindeki bir takım insanların da oy vermesi ile dokunulmazlığın kaldırılmasına karar verildi. Yine ne yazık ki bazı milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına oy veren CHP, HDP ile birleşerek maalesef yine dokunulmazlık kanununun iptali yönünde birlikte, hatta HDP'den daha önce koşarak Anayasa Mahkemesi'ne gittiler. Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı yayınlandığında daha ayrıntılı değerlendirme yaparız. Ama şunu ifade edebiliriz; Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar milletin iradesi ile örtüşmektedir. Bundan sonraki görev yargının görevidir. Yargı suçu olanları, suç işleyenlere gereğini yapar." diye konuştu.

Son Güncelleme: 03.06.2016 19:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.