24 Haziran 2016 Cuma 14:33
Başbakan Yıldırım'dan Referandum Değerlendirmesi

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararını değerlendirdi, "İngiltere Başbakanı Cameron kampanyasını Türkiye üzerine oturtmasına rağmen, acayip laflar etmesine rağmen İngiliz seçmeni riayet etmemiştir" dedi.

Başbakan Yıldırım, cuma namazı çıkışı İngitere'nin düzenlediği AB referandumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, referandum sonucu olarak İngiltere'nin yüzde 52 oyla AB'den çıkma kararı aldığını hatırlatarak, "İngiltere'de dün bir referandum oldu. İngiltere seçmeni birlikten ayrılma yönünde bir irade ortaya koydu. Aldıkları bu karar, İngiltere halkı için ümit öderim doğru ve hayırlı bir karardır. Bizim söz söylememiz pek bir anlam ifade etmez. Bu kararın asıl muhatabı olan AB bu gelişmeyi çok iyi okumalı ve gelecek vizyonunu gözden geçirmeli. Kapsayıcılığını, koruyuculuğunu bütün üyelerini içine alacak şekilde ideal bir noktada olmadığı ortaya çıkıyor" diye konuştu.

REFERANDUM KARARINI MİLLET VERİR

Başbakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye AB yolunda çalışan bir ülke. Gözlemlerimizi, tespitlerimizi, birliğin karar mercileriyle paylaştık. Biz birliğin güçlenerek devamından yanayız. Bu bölgenin, Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için önemli bir konudur. İngiliz seçmenin kaygılarının iyi okunması birliğin gelecekteki durumu hakkında da önemli sonuçlar doğuracaktır. İngiltere Başbakanı Cameron kampanyasını Türkiye üzerine oturtmasına rağmen, acayip laflar etmesine rağmen İngiliz seçmeni riayet etmemiştir."

Türkiye'nin üyelik sürecinde bir referandum yapılıp yapılmaması konusunda Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin birliğe tam üyelik süreci verilmesi aşamasında bu kararı Türk milleti verir. Biz gerekli çalışmaları yaparız, o gün geldiğinde kararı veren millettir" dedi.

Son Güncelleme: 11.08.2016 17:22
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.