01 Haziran 2014 Pazar 16:28
BDP Sandık Düzenine İtiraz Etti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, İl Seçim Kurulu'na "Seçim düzeni talimatları"na ilişkin itiraz dilekçesi verdi.

 

Beraberindeki partililerle Ağrı Adalet Sarayı'na gelen Sakık, İl Seçim Kurulu'nun bugün yapılan seçimin güvenliğiyle ilgili önceden bir kısım kararlar aldığını belirterek, dilekçesini kurula sundu.

 

Kararlarda, seçimlerin başlamasından sona ermesine kadar sandık alanı ve çevresinde kolluğun hakimiyetinin sağlamasına çalışıldığı ifade edilen dilekçede, seçim kurulunun seçim işleyişi yetkisini kolluğa devrettiği belirtildi.

 

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

 

"Sandık çevresi ve sandık alanında yurttaşların güvenlik gerekçesiyle uzaklaştırılmaları, güvenlik görevlilerinin bu alanlarda yoğun bir şekilde bulunması, seçimlerin aleniyeti açısından ciddi problem yarattığı gibi demokratik işleyişe de uygun değildir. Seçim hukuku gereği seçimlerin demokratik bir ortamda yapılması gerekmektedir, özellikle YSK'nın seçimlere dair 139 ve 140 numaralı genelgeleri uygulama konusunda açık olmasına rağmen, il seçim kurulunca bu genelgelere aykırı karar verilmesi hukuka aykırıdır. Oy sayım dökümünde problem yaratacak bu uygulama ile seçimlerin sonuçları üzerinde şaibe oluşabilecektir. Bu nedenlerle yukarıda karar numarası belirtilen talimatın gecikmeksizin kaldırılması gerekmektedir."

 

Dilekçede seçimlerin adil bir ortamda gerçekleşebilmesi için, "Seçim Düzen Talimatları"nın kaldırılması talep 

Son Güncelleme: 01.06.2014 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.