03 Haziran 2016 Cuma 16:03
Chp'li Gök: Anayasa Mahkemesi Topu Taca Atmak İstemiştir.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Anayasa Mahkemesi'nin dokunulmazlıklarla ilgili CHP ve HDP milletvekillerinin yaptığı başvuruyu reddetmesini değerlendirdi, Yüksek Mahkeme'nin görev alanını daha geniş yorumlaması gerektiğini söyledi.

Meclis'te konuyla ilgili soruları yanıtlayan Levent Gök, şunları söyledi: "Görevsizlik kararı vermişlerse eğer, Anayasa Mahkemesi'nin kendisinin görev alanını çok dar yorumladığını düşünüyorum. Anayasa Mahkemesi, açıkça anayasaya aykırı olan anayasa değişikliği konusunda, görev alanını daha geniş bir yorumla tarif ederek, dar bir yorumdan çıkarak incelemeliydi. Anayasa Mahkemesi topu taca atmak istemiştir."

CHP'li Gök, HDP'li İdris Baluken'in açıkladığı 110 milletvekilinin imzasıyla yapılacak başvuru konusunda bir girişimlerinin olmayacağını da ifade etti.

Son Güncelleme: 03.06.2016 16:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.