24 Haziran 2016 Cuma 14:43
Chp'li Özel: İngiltere'de Türkiye'ye Hakaret Yarışına Girdiler

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararını değerlendirdi, "İngiltere'de Türkiye'ye hakaret yarışına girdiler, Türkiye'yi itibarsızlaştırdılar" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenleyen Özel, İngiltere'nin AB'den çıkma yönündeki referandum kararını yorumladı. Özel, İngiltere'deki referandum kampanyasının ana öğelerinden birinin Türkiye olduğunu belirtti.

Özel, "İngiltere'de Türkiye'ye hakaret yarışına girdiler. Türkiye'yi itibarsızlaştırdılar. Türkiye'yi AB açısından şeytanlaştıran, Türkiye'nin AB içinde yer alma isteğini, Türkiye'nin içinde olacağı AB tanımlamaları getiren İngiltere, İngiltere kamuoyu ve Avrupa'daki aktif ve geçmiş siyasiler, buna karşı bir kelime söylemediler, bir kelime" dedi.

Referandumun ardından Avrupa'daki aşırı milliyetçi, muhafazakar, faşist partilerden de, AB'den çıkılması yönünde açıklamalar geldiğini hatırlatan Özel, "İngiltere'deki referandum Avrupa'da kimleri hareketlendirdi? Avrupadaki çeşitli ülkelerdeki AB karşıtı muhafazakar, aşırı milliyetçi hatta faşist partileri. "Evet biz de çıkmalıyız, AB olmamalı" dediler" diye konuştu. Özel, Türkiye'de bir referandum yapılması halinde buna "evet" diyeceklerini de kaydetti.

Son Güncelleme: 11.08.2016 17:20
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.