03 Haziran 2016 Cuma 12:54
Gök: Bundan Sonra Yapılacaklar Nafile Çaba

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Almanya Federal Meclisi'nde Ermeni iddialarının kabulünü tepki gösterdi, "Bu sorunun geleceği belliydi. Şimdi bundan sonra her türlü çaba nafiledir" dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Levent Gök, Almanya Parlamentosunda 1915 olaylarının sözde "soykırım" olarak nitelendiren tasarının onaylanmasını değerlendirdi. Türk asıllı milletvekillerinin de kabul oyu vermesinin kendilerini üzdüğünü belirten Gök, "Anlaşılıyor ki, Türkiye'nin tezleri ve iddiaları hükümet tarafından yeterli bir şekilde takip edilmemiş ve bu konuda bırakın Alman milletvekillerini Türk asıllı milletvekilleri dahi bir birliktelik sergilememiştir" diye konuştu.

Gök, bir gazetecinin "Almanya'ya hangi yaptırımlar uygulanmalı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:"Birinci yaptırım olarak büyükelçiyi geri çekiyoruz. Ondan sonra ekonomik yaptırımlar gündeme geliyor. Buyurun nasıl aşacaksanız bu sorunu aşın. İktidarın görevi bir sorun çıktığı zaman onu aşmak değildir. Bir sorunun oluşmasına engel olmaktır. Bu sorunun geleceği belliydi. Bunu önlemek için bir iktidar çalışır. Şimdi bundan sonra her türlü çaba nafiledir."

Gök, HDP'nin TBMM Genel Kurulu'nda ortak bildiriye imza atmaması hakkında sorulan soruya ise "Biz Türkiye'nin milli menfaatleri doğrultusunda her zaman yapıcı ve milli bir duruş sergiliyoruz. Her partinin durumunu kamuoyu takdir eder" yanıtını verdi.

Son Güncelleme: 03.06.2016 12:54
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.