13 Eylül 2015 Pazar 17:25
Kongredeki Abdullah Gül Ayrıntısı

Kongrede, Divan Başkanı Bekir Bozdağ'ın konuşmasının ardından, AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatını anlatan film gösterildi. Filmin gösterimi sırasında salondan "Recep Tayyip Erdoğan" tezahüratları yükseldi. Filmin sonunda Erdoğan'ın ağzından "Ey Sevgili" şiiri dinletildi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gönderdiği mesaj da okundu. Kongrenin ülke ve demokrasi için hayırlı olmasını dileyerek mesajına başlayan Gül, AK Parti'nin iktidara gelmesiyle Türkiye'nin özgürlükler, insan hakları ve hukuk devleti ilkeleri temelinde dönüştüğünü kaydetti.

KARDEŞ ÜLKELERE İLHAM KAYNAĞI OLDUK

Demokrasi, adalet ve kalkınma hedefleri doğrultusunda kapsamlı bir reform hareketiyle ülke tarihinin değiştiğini ifade eden Gül, kardeş ülkelere ilham kaynağı olunduğunu, girilen tüm seçimlerden başarıyla çıkıldığını belirtti. Gül, mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"ORTAK AKILLA HAREKET EDİN"

"Bugün ülkemiz yine zor bir dönemden geçmektedir. Yiğit vatan evlatlarımız hain terör saldırılarında şehit düşerken, bölgemizde ve ötesinde yaşanan insani, siyasi ve ekonomik sıkıntıların yakıcı etkileriyle karşı karşıyayız. İnanıyorum ki bu olumsuz şartlar karşısında AK Parti, kuruluşundaki kimliğinden ve ideallerinden kopmadan, hak ve hukuktan uzaklaşmadan, erdem ve refah temelinde, ortak akılda hareket ederek milletimizin sorunlarının çözümü olmaya devam edecektir. Bu hareketin kurucularından, sevdalılarından ve hizmetkarlarından biri olarak partimizin ilk başbakanı, dışişleri bakanı ve ilk cumhurbaşkanı olma onurunu yaşamış bir gönüldaşınız olarak AK Parti 5. Olağan Kongresi'ne başarılar diliyor, teşkilatımızın her bir mensubunu tek tek tebrik ediyorum."

Son Güncelleme: 13.09.2015 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.