12 Haziran 2016 Pazar 10:23
Meclis'te Bu Hafta Maarif Kanun Tasarısı Görüşülecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bu hafta Maarif Vakfı Kanunu Tasarısı görüşülecek. Milli Eğitim Bakanlığı, paralel yapının yurt dışında açtığı okullar aracılığıyla Türkiye aleyhinde karalama kampanyası yürüttüğünün tespiti üzerine harekete geçmiş, yurt dışındaki okulları yönetecek bir vakıf kurulmasını kararlaştırmıştı.

Tasarıya göre Vakfın merkezi İstanbul'da olacak. Maarif Vakfı, yurt içinde ve yurt dışında okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları açacak. Eğitimin her alanında çalışacak olan Vakıf, eğitim kurumları ve yurtlar gibi tesisler açmak, eğitmen yetiştirmek, bilimsel araştırmalar ve araştırma-geliştirme çalışmaları yapmak, burslar vermek, eğitim program ve içeriklerini geliştirmek gibi faaliyetler yürütecek.

Maarif Vakfı'nın 12 kişilik Mütevelli Heyeti; dördü Cumhurbaşkanı, üçü Bakanlar Kurulu tarafından atanacak yedi daimi üye ile ikisi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan olmak üzere, Dışişleri ve Maliye Bakanlıkları ile Yükseköğretim Kurulu'nun birer temsilcisinden oluşacak.

Tasarıya göre, Maarif Vakfı'nın kurulmasından ve teşkilatlanmasının tamamlanmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygun gördüğü yurt dışında kamuya ait varlıklar Bakanlar Kurulu kararı ile bedelsiz olarak Maarif Vakfı'na devredilecek.

KOMİSYON TOPLANTILARI

Bu hafta, Komisyonlar da gündemlerindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu 15 Haziran Çarşamba günü toplanacak. Komisyon toplantısında İçişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri sunum yapacak.

Aynı gün toplanacak Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri "'Tarımsal Sulama ve Arazi Islahı" konusunda yapılan çalışmalarla ilgili komisyon üyelerine bilgi verecek.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, 16 Haziran Perşembe günü basına kapalı olarak toplanacak.

13 Haziran 2016 Pazartesi günü ise Meclis-i Mebusan ve Meclis-i Âyan'dan günümüze gün ışığına çıkmamış tutanak belge ve materyallerin sergileneceği "Geçmişten Günümüze Tutanak Belge ve Materyalleri Sergisi", TBMM Başkanvekili Ahmet AYDIN tarafından TBMM Şeref Holünde açılacak.

Son Güncelleme: 12.06.2016 10:23
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.