03 Haziran 2016 Cuma 15:58
Mhp'li Oktay Vural'dan Hdp'ye Sert Tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Genel Kurulu'nda Almanya Parlamentosu'nun Ermeni iddialarına ilişkin aldığı karara tepki olarak hazırlanan ortak bildiriye imza atmayan HDP'ye sert tepki gösterdi.

HDP'nin tutumunun utanç verici olduğunu belirten Vural şöyle konuştu:

"Türk milletinin egemenliğini kullanıp parlamentoda milletvekili sıfatını taşıyanların, aziz milletimize "soykırım" yaftasını yakıştırmak isteyen soykırımcılarla ve katliamcılarla birlikte olması, onların kime bağlı olduklarını açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Almanya'da sözde soykırımla ilgili karar oylanırken, Parlamentonun dışında Türkiye karşıtları, Türk milleti düşmanları HDP, PKK, YPG, Asala hepsi orada bu düşmanlıklarını ortaya koymuştur. HDP'nin de dün burada ortaya koyduğu tablo, bunların aziz milletimizle ve tarihimizle hiçbir ilgisinin olmadığını ve kökü dışarıda emperyalist projelerin taşeronları olduğunu ortaya koymuştur. Parlamentoda bu bildiriye yönelik "bunlar parlamentonun işi değil" diyenlerin Alman Meclisi'nin aldığı karar karşısında suskun kalmaları bunların ne kadar çifte standart içinde olduklarını ortaya koyuyor. Bu mihraklar 24 Nisan'ın "Ermeni soykırımı" olarak kabul edilmesi için kampanya yapmışlardır. Aziz milletimiz 100 yıl önce dayatılan Sevr'in hortlatılmasına izin vermeyecektir. Dünkü bildiri bu kararlılığımızı ortaya koymuştur."

Alman Parlamenter Cem Özdemir'e de tepki gösteren Vural, "Türk kökenli diyorsunuz, ne alakası var. Tarihine, kültürüne, milletine düşman birisi" değerlendirmesini yaptı. Vural, "Geri kabul antlaşması ve İncirlik'ten yer tahsisi" gibi konularla ilgili Almanya'ya karşı tavır oluşturulması gerektiğini savundu.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARI DOĞRU"

Anayasa Mahkemesi'nin dokunulmazlıklarla ilgili CHP ve HDP milletvekillerinin yaptığı iptal başvurusunu reddetmesini de değerlendiren Vural, Yüksek Mahkeme'nin kararının doğru olduğunu belirtti. Vural şunları söyledi:

"Karar Anayasa değişikliğidir dolayısıyla ancak usul açısından bir müracaat olabilir. Kişisel bir başvuru imkanı yoktur. Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karar doğrudur. Bundan sonra mesele mahkemeler tarafından değerlendirilecektir. Kişilerin kendi dosyaları üzerinde Meclis'in bireysel olarak verdiği karar değil, TBMM'de 376 milletvekiliyle bir Anayasa değişikliği olduğu için Anayasa Mahkemesi'nin yapacağı işlem olmadığı yönündeki kararına katılıyorum. Sayın Cumhurbaşkanının da ivedilikle Anayasa değişikliğine onay vermesini diliyorum."

Son Güncelleme: 03.06.2016 15:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.