13 Haziran 2016 Pazartesi 16:53
Mhp'li Vural'dan Yargı Paketi Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te, Yargıtay ve Danıştay'ın yapısını değiştiren yargı paketiyle ilgili yasa tasarısı hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vural, siyasi iradenin yargı üzerinde bir hakimiyet alanı oluşturmak istediğini ileri sürdü.

Oktay Vural şunları söyledi:

"Hukukun güvencesi bağımsız ve tarafsız bir hakimin olmasıdır ama maalesef yer değiştirme, dosyalar konusunda sürekli olarak yapılan atamalar hakimlerin bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürmektedir. Özellikle üst mahkemelerin de istikrara kavuşması lazım. Ama hatırlarsanız daha 2014 yılında Yargıtay ve Danıştay üyelerini artıran bu hükümetti ve bunlarla ilgili eleştirilerimizi dile getirmiştik. Hatta kendilerine "obez bir Yargıtay, Danıştay oluşturuyorsunuz, bu kesinlikle kabul edilemez" demiştik. Onlar bizlere "iş yükü çok ağır, dolayısıyla dosyaları bir an önce kararlaştırmak için bu sayıyı artırmamız gerekir" diye gerekçe ortaya koymuştu. Şimdi tekrar yarı yarıya azaltma gibi bir yöntem. Maalesef siyasi irade yargı üzerinde bir hakimiyet alanı oluşturmak istiyor."

Son Güncelleme: 13.06.2016 16:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.