06 Haziran 2016 Pazartesi 00:03
Müezzinoğlu, Partisinin Bursa İl Danışma Toplantısına Katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu; AK Parti Bursa Teşkilatları İl Danışma Meclis Toplantısı'na katıldı.

Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Müezzinoğlu'nun yanı sıra İl Başkanı Cemalettin Torun, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ak Parti Bursa milletvekilleri, teşkilat başkanları ile belediye başkanları ve partililer katıldı.

Doğu ve Güneydoğu'da devam eden operasyonlarda hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Müezzinoğlu; operasyonlarda hayatını kaybeden 500 şehit için Fatiha okunmasını istedi.

Kurulduğu günden bugüne hedefleri olan bir siyasi parti olduklarını vurgulayan Mehmet Müezzinoğlu; "Yaklaşık 8 yıldır 2023 hedefleri diyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde hedefleri olan bir millet, hedefleri olan bir ülke, bu hedeflere de istikrarlı ve güçlü bir şekilde yürüme iradesi olan bir siyasi anlayışız. Bu hedeflerden rahatsız olanlar var. Bu hedeflerden bu ülkenin ve bu milletin ulaşmasından korkanlar var ama o korkanlar ne kadar korkarlarsa korksunlar, o rahatsız olanlar ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar bu millet bu liderle o hedefe yürüyecektir çünkü bu liderin arkasında millet vardır, milletin iradesi vardır, ümmetin duaları vardır." dedi.

DÜNYA 3 YILDIR TÜRKİYE ÜZERİNE TUZAKLAR KURUYOR

Konuşmasında Almanya'nın sözde Ermeni iddialarına değinen Müezzinoğlu; "Avrupa Parlamentosunda karar alınmış. Yaklaşık 3 yıldır dünya farklı farklı oyunların üzerinde oyunlarla bu ülkenin kaderi üzerinde oyunlar oynuyor, tuzaklar kuruyor. Bu oyunlardan bir tanesini de geçtiğimiz günlerde Almanya Parlamentosu'nda kendi karanlık geçmişlerine acaba bir karanlık ifadesi de bu büyük millete yapıştırabilir miyiz diye gayret sarf ediyorlar. Bu milletin geçmişi aydınlık ve medeniyete imzasını atmış bir milletin mensuplarıyız. Onlar atalarından utanıyor olabilirler ama biz atalarımızdan onur ve gurur duyuyoruz. Tarihi geçmişinden utananlar, atalarından utananlar, mazilerinden utananlar kendi utançlarıyla baş başa kalmak onların nefislerini rahatlatmıyor. Bir başka saygın millete utanç tablosu nasıl yapıştırabiliriz diye parlamentolardaki sayılı ellerle karar vermeye çalışıyorlar. Bu milletin tarihi tarihçiler tarafından yazılmıştır. Bu milletin tarihi 500 yıl Balkanlar'da ve Afrika'sından Asya'sına kadar 3 kıtada farklı farklı milletlerin, dillerin, mezheplerin, ırk ve medeniyetlerin olduğu coğrafyalarda 500 yıl hak ve adaletin, ilim ve irfanın, huzur ve barışın ne olduğun dünyaya göstermiş bir millettir; biz de o milletin torunlarıyız." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İSİMLERİ TARTIŞMAZ, HEDEFLERİ TARTIŞIR

Zaman zaman bizi belirli tuzakların içine düşürmek isteyenlerin varlığına dikkat çeken Müezzinoğlu; "2002 seçimlerinden beri hani o gün Recep Tayyip Erdoğan'a "milletvekili olamazsın" diyerek bu milletin mili iradesinin kaderiyle oynamak isteyenler hemen bu 3 Kasım seçimlerinden sonra "Ak Parti ikiye bölünecek, Ak Parti üçe bölünecek, Ak Parti parçalanacak, arasından Başbakan adayı çıkartmakta çatışmalar olacak" diyenlere o gün söylediğimiz söz neyse bugün de söylediğimiz söz odur. Ak Parti isimleri tartışmaz, Ak Parti hedefleri tartışır, o da bu büyük milletin hedefleridir. O nedenle Ak Parti'yi anlamakta bazıları zorlanabilir. Çünkü onların anlayışı ayrıştırmaktır. Onların anlayışı çatıştırmaktır. Onların anlayışı böl, parçala, yut anlayışıdır. Ak Parti'de ben yok biz varız anlayışı vardır. Ak Parti'de biz yok millet var anlayışı vardır. AK Parti'de Genel Başkan adaylıkları olmaz. Ak Parti'de görev adamı olma tartışmaları veya değerlendirmeleri yapılır. Görev adamı değerlendirmelerinden çıkan karara o vicdanların sesi o karara uyar. O vicdanların sesi sorumluluğu üstlenir ve o sorumluluğun gereğini yapar. Bu anlamda daha önceleri 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül bey böyle bir görev üstlendi yerine getirdi, günü geldi devretti. Daha sonra Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bey böyle bir görev üstlendi, günü geldi devretti. Şimdi Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız Binali Yıldırım bey görevi üstlendi ve inşallah hep birlikte onunla birlikte başarılı hedeflere bu millet adına ve millete verdiğimiz sözleri tutma adına o hedeflere hep beraber yürüyeceğiz." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 06.06.2016 00:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.