05 Haziran 2016 Pazar 14:53
Soylu: Hendekleri Kazanlarla Alman Parlamentosu'nda Karar Alanlar Aynı Fikirde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen tasarıyı onaylayan Almanya Parlamentosu ile bu kararı destekleyen HDP'ye tepki göstererek, Türkiye'de hendek kazanlarla, Almanya Parlamentosu'nda karar alanların aynı fikirde olduğunu belirtti.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi toplantısı Cemil Meriç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen tasarıyı onaylayan Almanya Parlamentosu ile bu kararı destekleyen HDP'ye sert tepki gösterdi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a sert tepki gösteren Soylu, şöyle konuştu: "Geçen gün Uluslararası Çalışa Örgütü toplantısı vesilesiyle Cenevre'deydik. Biz ay yıldızlı bayrağımızı, sizin bize vermiş olduğunuz emaneti, büyük bir ciddiyetle ve vakarla temsil etmeye çalışırken, hemen yine aynı ülkede ve aynı şehirde ülkemizi iftiralarla karalamaya çalışanlar, bir taraftan bunları yaparken diğer taraftan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin seçilmiş rozetiyle birlikte maalesef ülkemize ve insanımızı kara çalmaya çalışanlar Türkiye'yi fikir ve hürriyet özgürlüğünden yoksun bir ülke olarak nitelendirmeye çalışanlar, Türkiye'yi dünyaya şikayet etmekten mutlu olmaya haz edenlerle aynı iklim içerisindeydik. Bir taraftan ülkesinin kalkınmasına, büyümesine, zenginleşmesine ve özgürleşmesine katkıda bulunmaya çalışanlar, diğer taraftan hendeklerden alamadığı gücü iftiralarla ve Türkiye'yi karalamayla iftiralarla bir başka noktaya taşımaya çalışanlar... Dün Trabzon'da her yerde ifade etmeye çalıştım, Allah şahittir ki hainlik açık artırmaya çıksa Selahattin Demirtaş'tan kimse hainliği geri alamaz. Orada Uluslararası Parlamentolar Birliği'nde hem Türkiye'nin terörle mücadelede ortaya koyduğu kararlılığı karalamaya çalışıyor hem de kendisine vazifeymiş gibi Almanya Parlamentosu'nun aldığı kararın ne kadar da muhteşem, ne kadar da doğru bir karar olduğunu ifade etmeye çalışıyor."

Avrupa Birliği'nin (AB) geri kabul ve vize anlaşması çerçevesinde Türkiye'yi kuşatma altına almaya çalışarak, bazı dayatmalarda bulunduğunu belirten Soylu şunları ifade etti: "AB konusunda vize anlaşması çerçevesinde bize dayattıkları tablo açık ve nettir. "Terörle mücadele yasasında geri adım atın." Yani demek istiyorlar ki "bu kuşatmayı beraber gerçekleştirdiğimiz ve bizim ortağımız olan sizin topraklarınız içinde bulunanlarla birlikte biz mücadelemize devam ediyoruz. Siz onlara karşı birlik ve beraberliğinizi korumak bu medeniyeti yarına taşımak irade ve kararlılığından vazgeçin."

"MERKEL SAMİMİ DEĞİL"

Almanya Başbakanı Merkel'e de tepki gösteren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, şöyle konuştu:

"Almanya Şansölyesi Merkel'in ortaya koyduğu tablo da içler acısıdır. Bir başbakan düşünün, mecliste bir karar çıkacak, Türk yetkililerle, Sayın Cumhurbaşkanımızla, Sayın Başbakanımızla bu konularla ilgili görüşmeler yapacak, samimi bir şekilde "biz bu yasanın Almanya Parlamentosu'nda çıkmasını istiyoruz. Arkadaşlarımız da bu fikirdedir" diyebilme cesareti içerisinde olmayacak ve sadece katılmamakla kendi üzerine düşen görevi savdığını ifade edecek ve bizi kandıracak."

Soylu, Türkiye'de hendek kazanlarla, Almanya Parlamentosu'nda karar alanların aynı fikirde olduğunu belirtti.

Terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade eden Soylu, "PKK'ya "hayır siz bizi bölemeyeceksiniz bizi parçalayamayacaksınız bizi Suriye gibi bir noktaya taşıyamayacaksınız" diyen Kürt kardeşlerimize de selamlarımızı gönderiyoruz" diye konuştu.

"YENİ ANAYASA VAZGEÇİLMEZİMİZ"

Yeni Anayasa'nın Türkiye'nin vazgeçilmezi olduğunu kaydeden Soylu, "Gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek, bizi anlatabilecek, kendimizi içinde hissedebileceğimiz bir anayasayı kendi kurallarımızı oluşturmakla mükellefiz." dedi. Türkiye'nin darbe kurallarından kurtulmak zorunda olduğunu belirten Soylu, "Bunu bilgisiyle, birikimiyle, tecrübesiyle ve şu süreçte elde ettiği anlayışla bütün milletimizle birlikte AK Parti ve AK Parti kadroları yapar." şeklinde konuştu.

Soylu, kamuoyu yoklamalarında başkanlık sistemine desteğin giderek artığını ifade ederek, "Türkiye başkanlık sistemine yürümek zorundadır." sözlerini kaydetti.

Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımız da sürekli söyler "eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri." İşte AK Parti büyük bir eserler ansiklopedisi icra etmeye ve yazmaya devam ediyor. Allah sizden, ortaya koyduğunuz iradeden ve kararlılıktan razı olsun." şeklinde sözlerini tamamladı.

"TEK BİR LİDERİMİZ VAR: RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da toplantıda konuştu. AK Parti'nin büyük bir hareket olduğunu belirten Akdoğan, "Dört başbakan, Cumhurbaşkanları, Meclis başkanları çıkardı. Genel başkanlar değişir ama hareketin bir tane lideri vardır o da Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmek için ınayasasını yenilemesi ve başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini kaydeden Akdoğan, Türkiye'nin tarihi açıdan bir dönüm noktasından geçtiğini ifade etti.

Muhalefet partilerini de eleştiren Akdoğan, şöyle konuştu: "Muhalefet "istemezuk" modunda. Tutucu, statükocu. Şimdi kim kazanır bu maçı? Galip belli. Galip, dinamik değişimci olandır, topluma umut vaadedendir. AK Parti bu dinamizmle 2053, 2071 hedefine de ulaşacaktır."

Son Güncelleme: 05.06.2016 14:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.