07 Haziran 2016 Salı 09:48
Tbmm İdare Amiri Gündoğdu: İş Bizden Çıktı Söz Yargının

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, dokunulmazlıkların kaldırılmasını düzenleyen Anayasa değişikliğini değerlendirdi. HDP ve CHP'li milletvekillerinin hukukla bağdaşmayan eylemleri nedeniyle tedirgin olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Artık söz yargının. Yargı mensuplarının Türk milleti adına karar vermesini bekliyoruz" dedi.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını düzenleyen Anayasa değişikliğini Cihan Haber Ajansı'na yorumlayan Ahmet Gündoğdu, şunları söyledi:

"Meclis'te şu anda hırçınlaşmış bir HDP ve hırçınlaşmış CHP'liler görüyoruz. Yaptıklarıyla hukukun bağdaşmayacağının yüzlerine vurduğu ve bunun tedirginliğini yaşayan bir milletvekili grubu görüyoruz. HDP'lilerin hepsi, CHP'lilerin de baya bir kısmı. Siyaset hakkı, fikir, düşünce hürriyeti boyutuyla baktığımızda dokunulmazlıkların kaldırılmaması gerektiğine dair teorik cümleleri savunmak lazım. Ama teorik siyaset savunuculuğuyla pratikte PKK'nın avukatlığının yapıldığı iki görüş yan yana. Anayasa Komisyonu'ndaki çalışmalar esnasında oradan bir şey çıkaramayacağını gören HDP'liler, terörist başını öven sloganlar atarak bu Meclis'in koridorlarında yürüdüler. Onlarla birlikte bu Meclis'te siyaset yapmaktansa siyaset yapmamayı tercih ederiz. Onun için dokunulmazlıklar gururla, Meclis'in tarihine geçecek bir iftihar tablosuyla kaldırıldı. Şimdi iş bizden çıktı söz yargının. Ben Meclis İdare Amiri, Ankara Milletvekili olarak söylüyorum, bu Meclis'te terörist başının reklamının yapılması, bu milletin kalbi olan Meclis'in kürsüsünden terörün övülmesi ve avukatlığının yapılması zorumuza gidiyor. Beklentimiz yargı mensuplarımız Türk milleti adına karar versinler. Ya buradan teröre destek verilmemesini sağlasınlar ya da "Türk milleti adına karar veremiyoruz" desinler."

"HDP, TÜRKİYE VE İSLAM DÜŞMANLARIYLA KOL KOLA"

Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili aldığı karara tepki gösteren Gündoğdu, bu karara destek veren HDP'yi de sert şekilde eleştirdi. Gündoğdu şöyle dedi:

"Bugün Esed gibi, Sisi gibi, İsrail gibi yüzbinlerce çocuğun canını yakan, yetim bırakan, annesini babasını öldüren, çocukları öldüren, Aylan bebeklerin ölümüne yol açan diktatörler duruyorken 1915 iftiralarıyla Türkiye'yi değersizleştirmek isteyenlere karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi ortak kararlı bir ses çıkarsın dedik. AK Parti, CHP, MHP en azından kurumsal olarak bu sesi çıkardık. Ama HDP'nin bu sese ortak olmaması, dün terörü PKK'yı kınayamadığı gibi bugün Türkiye ve İslam düşmanlarıyla kol kola girmesi gibi farklı ama o zihniyetten ancak bunun bekleneceği tabloları yaşıyoruz. Türkiye, İslam düşmanlarından "Kürt sorununu çözerim" gibi yola çıkıp da Kürt'ten anladığı şeyin İslamcı Kürtler olmayıp din ve devlet düşmanı Kürtler olduğunun netleştiği HDP ve PKK gibi yaklaşımlardan bu millet ve bu ülke adına olumlu çıkış beklemek ölü gözünden yaş beklemektir. Karşımızda kimler var biliyoruz. Bu ülkenin, gönül coğrafyamızın, mazlumların düşmanlarının kimler olduğunu, katillerle kimlerin ortaklık yaptığını biliyoruz. Kimlerin de yanımızda yer aldığını biliyoruz."

"RAMAZAN AYINDA YOKSULLARA EL UZATALIM"

Ramazan ayının yardımlarla daha anlamlı olacağını belirten TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Ramazan ayını oruç tutmakla geçirmeyip, fakir fukarayı, yoksulları, yetimleri ve ülkemizde bulunan muhacirleri gözettiğimiz bir ay olmasını, dünya mazlumlarının bayrama var olan sıkıntıların hiç değilse biraz hafifletilmiş olarak girmesine dua etmemiz lazım. Bunun için fiili adımları da atmamız lazım. Gücü yeten kardeşlerimize çağrıda bulunuyorum. Her biri bir yetimi, fakiri, birden fazla mağduru mazlumu kucaklayarak bu ayı geçirirlerse çok daha harika olur" dedi.

Son Güncelleme: 07.06.2016 09:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.