07 Ekim 2015 Çarşamba 20:38
Tüm Siyasi Partiler Ortak Karar Aldı!

Ankara'da siyasi partiler, görüntü kirliliğine yol açılmaması için parti bayrağı, afiş ve poster asmama kararı aldı.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Mehmet Kılıçlar'ın başkanlığında 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle siyasi partilerin il başkanlarıyla toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.

PARTİ BAYRAĞI, AFİŞ, POSTER ASILMAYACAK

Toplantıda, ilgili mevzuat ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarıyla belirlenen seçim propaganda esaslarına, yasaklarına uyulması kararlaştırıldı. Ayrıca, kaynak israfının ve çevre kirliliğinin önlenmesi, görüntü kirliliğine yol açılmaması için siyasi partilerin genel merkez, il, ilçe ve belde binaları, açık ve kapalı toplantı yerleri ile çevresindeki güzergahlar gibi mevzuat ve seçim kurullarının belirledikleri yerler dışında parti bayrağı, afiş, pankart, poster gibi materyallerin asılmaması konusunda görüş birliğine varıldığı bildirildi.

ÖZELLİKLE OKUL, HASTANE VE İBADETHANELER ÇEVRESİNE

Siyasi parti başkanlarının, bu esas ve yasaklara uyulmasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve özellikle okullar, hastaneler ile ibadethaneler çevresinde daha da özenli davranılması hususunda ortak kanaat taşıdıklarını ifade ettikleri kaydedildi.

VALİ'DEN PARTİLERE GÖRÜŞ BİRLİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR

Açıklamada Vali Kılıçlar'ın, Ankara'nın demokratik ortamının daha da güçlenmesi açısından bu zamana kadar olduğu gibi bu seçimde de siyasi parti il başkanlarının gereken desteği ve katkıyı vereceklerine olan inancını ifade ettiği ve gösterilen iş birliği anlayışı ve varılan görüş birliği için teşekkürlerini ilettiği bilgisine yer verildi.

Son Güncelleme: 18.07.2017 21:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.