13 Haziran 2016 Pazartesi 14:08
Yargıtay Ve Danıştay Yeniden Yapılandırılıyor

Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan Yargıtay ve Danıştay'ın yapısını büyük oranda değiştirecek "Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" Meclis Başkanlığı'na gönderildi.

Tasarı yasalaşırsa, Yargıtay ve Danıştay'da; Başkan, Başsavcı, Başkanvekili, Başsavcıvekili ve daire başkanları dışındaki üyelerin üyelikleri sona erecek. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından beş gün içinde yeni Yargıtay ve Danıştay üyeleri kanunda belirtilen usullere göre belirlenecek.

Mevcut uygulamaya göre yaş haddinden emekli olana kadar görevlerine devam eden Yargıtay ve Danıştay üyeleri, tasarı yasalaşırsa 12 yıl görev yapacaklar.

Tasarıyla Yargıtay'ın 516 olan üye sayısı 300'e, Danıştay'ın 195 olan üye sayısı 116'ya düşürülecek.

Yeniden seçilemeyen Yargıtay ve Danıştay üyeleri, HSYK tarafından yasanın yürürlüğe girdiği tarihten 10 gün içinde sınıf ve derecelerine göre uygun bir göreve atanacaklar.

Son Güncelleme: 13.06.2016 14:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.