03 Haziran 2016 Cuma 09:38
Yıldırım: Kararın Arka Planına Bakılıp Gerekli Karşılık Verilecek

Azerbaycan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Alman Federal Meclisi'nin Ermeni iddiaları hakkındaki kararının arka planına bakılıp, gerekli karşılığın verileceğini söyledi. Yıldırım, "Almanya ve Türkiye çok önemli iki müttefik. Bu ve buna benzer kararlarla birlikte birdenbire Almanya ile ilişkilerimizin tamamen kötüleşmesini kimse beklememeli ancak bunun da şu anlama gelmesini asla kimse düşünmemeli; yani buna tepkisiz kalacağız, bir şey söylemeyeceğiz. Zaten böyle bir şey yok" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyaretinin ardından ikinci ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştiren Başbakan Yıldırım, ziyareti öncesi Alman Federal Meclisi'nin Ermeni iddialarıyla ilgili kararını değerlendirdi. Yıldırım, "650 kişilik Alman Parlamentosunda sadece 250 civarında temsilcinin katılmış olması aslında Alman Parlamentosunun çoğunluğunun bu kararı içine sindiremediğini de ortaya koymuştur. Şartlar ne olursa olsun biz dostlarımızla, müttefiklerimizle ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki yanlış hesap Bağdat'a gitmeden geri döner ve aklıselim galip gelir" dedi.

Başbakan Yıldırım, kararın arka planına bakılıp, gerekli karşılığın verileceğini de belirterek, şöyle konuştu:

"Almanya ve Türkiye çok önemli iki müttefik. Bu ve buna benzer kararlarla birlikte birdenbire Almanya ile ilişkilerimizin tamamen kötüleşmesini kimse beklememeli ancak bunun da şu anlama gelmesini asla kimse düşünmemeli; yani buna tepkisiz kalacağız, bir şey söylemeyeceğiz. Zaten böyle bir şey yok. Parlamentodaki üç parti beraberce çok net tepkileri ortaya koydu."

Son Güncelleme: 03.06.2016 09:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.