13 Kasım 2013 Çarşamba 18:23
Ağrı ASKF 'den Spor Kamuoyuna Bilgilendirme

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Resmi sitesinden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün dün itibari ile yayınladığı basın açıklamasına cevap verdi.    

 

Spor İl Müdürlüğünü sert ifadelerle kınayan Federasyon basın açıklamasında şu sözlere yer verdi.     “ Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu olarak geçtiğimiz hafta sonunda oynanan Ağrı Gücü Spor ile Hamur Kümbet Spor arasındaki müsabakada iki takım sporcularının bir dakikalık oturma eylemi karşısında kamuoyunu özellikle resmi sitesinden bilgilendiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bilgilendirme yazısına cevap verilmesine ihtiyaç duyulmuştur.     Kamuoyunun hatırlayacağı üzere 3 Kasım 2013 tarihinde Ağrıgücü Spor ile Hamur Kümbet Spor arasında oynanan müsabakada iki takım sporcuları Soyunma odası, tribün, wc gibi fizyolojik ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir sahada maç yapmak istemedikleri sebebi ile müsabakanın başlama düdüğü ile birlikte saha içerisinde bir dakika oturarak bir protesto gerçekleştirmişlerdir. Çünkü yaz ayında bakımının yapılması gereken çim sahaya bakım yapılmamış, bakım gerekçesi ile futbol maçları müsabakalara bir gün kala, farklı bir sahaya alınmıştır.     Tek amacı spor yapmak olan bu gençlerimizin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden tek talebi, saha kenarında seyircilerinin oturabileceği portatif bir tribün, portatif bir wc ve portatifte olsa bir soyunma odasıdır.     Oysaki basın açıklamasında görüldüğü üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kendi eksikliğini, kendisine karşı yapılan bir eylemi, spordaki saygınlığı tartışılmayacak öneme sahip olan ve spor ailesinin en büyük sivil toplum örgütü Amatör Spor Kulüpleri federasyonumuza yüklemek istemektedir.     Bu taktik ile kendisini bakanlık, spor genel müdürlüğü veya valilik nezdinde haklı göstermeye çalışmakta, sorumluluğu üstünden atma çabasındadır. Spor tesislerindeki eksikliklerin tek sorumlusu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüdür. Bakanlığın trilyonlar harcadığı spor tesislerinde bu denli eksikliğin olması komik ve aynı zamanda düşündürücüdür. Oysa ki şöyle düşünüldüğünde sadece Spor il müdürlüğünün ön girişinde yer alan tanıtım tabelası yaklaşık 25000 TL ye ismini daha sonra kamuoyuyla paylaşacağımız şahıslara yaptırılmıştır.  Portatif tribün, soyuma odası ve WC maliyeti 25000 TL’yi geçmemektedir.    

 

Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan’ın Ağrı’ya ziyaretinde yeni bir il müdürlüğü binası yapılmasını isteyen personele Sayın Bakan’ın cevabı “Biz çadırda bile çalışırız. Önemli olan gençlerimize sağlıklı spor alanlarını oluşturmaktır. “ cevabını spor kamuoyu yerel ve ulusal basından takip etmiştir.     Spor Genel Müdürünün bu yaklaşımı ile tezat duruma düşen il müdürlüğü tabelaya ayırdığı meblağı sporcuların sağlıklı koşullarda spor yapmalarına olanak sağlayan işlerde kullanması daha önemlidir. Bilinmelidir ki il müdürlüğü sürekli olarak boya badana yapıp mevcut tesisleri yeni bir tesismiş gibi göstererek ilin valisine milletvekilline açılış yaptırmaya çalışmaktadır. Demek ki istenildiğinde inşat harcaması için kaynak oluşturulabilmektedir.     Ayrıca ilgili basın açıklamasında ASKF’ye 45 TL lik bir yardımın il müdürlüğünce yapıldığı söylenilmektedir. Muhtarlarla yaptığı toplantılarda bile ASKF’ye  45000 TL verdim diyen müdürlük bu paranın kaynağını ve nasıl alındığını bile açıklamamıştır. Federasyon Başkanımız Erkan Kösedağ’ ın kişisel girişimleri sonucu Amatör Evinin yapımı için İl Genel Meclis Başkanı Kenan Alkan, BDP grubu ve Ak Parti grubu ile görüşmüş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe’nin de uygun görüşü ile Amatör Evinin Yapımına 42000 TL’lik bir katkı sağlanmıştır. Para Gençlik Spor üzerinden kullanıldı diye bu paranın kaynağı İl Müdürlüğü değildir. İl Müdürü Ağrı İl Genel Meclisinin varlığını yok sayarak, orada halkın oylarıyla seçilmiş insanların, ortak bir kararla ödediği bir para üzerinden bu kadar reklam yaparak neyi amaçlamaktadır. Bu konunun tek muhatabı vardır. O muhatap sadece İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’ dir.    

 

Bilinmelidir ki ASKF fahri olarak spora hizmet etmektedir. Spor il müdürleri yaptıkları iş karşılığında devlette aylık maaşını almaktadır. ASKF spor için gittiği yerlere kendi cebinden harcama yaparken, spor il müdürlüğü harcırah devletin aracı vb. olanakları sağlayarak hizmet etmektedir. Takdir edilmesi gereken bir kurum olan ASKF’ nin , bir il müdürünün kişisel hırsı ve egosunu tatmin etmek üzere basın ve kurumun resmi sitesinde suçlanması kamu etik kurallarının dışındadır.     Kurulduğu günden bu güne yaptığı gönüllü çalışmalar ile 8 yıllık geçmişinde Ağrı sporu için önemli izler bırakan Ağrı ASKF, bundan sonraki süreçte Spor İl Müdürlüğünün yaptığı her işi sorgulayacak, basın ve kamuoyuyla paylaşmaktan mutluluk duyacaktır. Verilecek her türlü cevaba karşılık, verilecek bir cevabımızın olduğunun bilinmesini isteriz. İlin Valisinin azarladığı, Milletvekillerinin sahip çıkmadığı basiretsiz idarecilerin, sporu bir aile olarak gören federasyonumuzun, kurumsal kimliğini zedeleyici açıklamalarda bulunmasını kınıyor, kendi eksikliklerinin bir daha farklı kurumlara yansıtılmamasını diliyoruz.     Son söz olarak şunu belirtmek isteriz ki, Kayak, Boks Atletizm ve Futbol branşların da yönetici ve antrenörler ile çatışma ortamı yaratan kurum yerine bu branşların nasıl daha ileri bir seviyeye getirileceğini tartışan, ortak akıl ve istişareyi önemseyen bir anlayış bekliyoruz. “      

Son Güncelleme: 04.08.2016 21:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.