09 Haziran 2016 Perşembe 21:58
Anadolu Efes'i 101-79 Yenen Fenerbahçe Seriyi 3-1'e Getirdi

Salon: Ülker Sports Arena

Hakemler: Mehmet Keseratar, Emin Moğulkoç, Kaan Büyükçil

Fenerbahçe: Barış Hersek (2), Ekpe Udoh (14), Melih Mahmutoğlu (4), Bogdan Bogdanovic (13), Kostas Sloukas (4), Egehan Arna, Ercan Bayrak, Jan Vesely (6), Nikola Kalinic (16), Ali Muhammed (Boby Dixon) (21), Luigi Datome (21)

Anadolu Efes: Oğulcan Baykan, Doğuş Balbay (15), Derrick Brown (2), Cedi Osman (2), Birkan Batuk (), Dario Saric (19), Furkan Korkmaz (), Jayson Granger (6),Thomas Heurtel (12), Jon Diebler (9), Bryant Dunston (13), Ahmet Duverioğlu (1)

1. Periyod: 26-18

2. Periyod: 24-19 (50-37)

3. Periyod: 26-16 (76-53)

4. Periyod: 25-26 (101-79)

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Play Off serisinde 2-1 önde olan Fenerbahçe, sahasında Anadolu Efes'i konuk etti. Taraftarının desteğiyle oyunun başından itibaren kontrolü elinde tutan sarı lacivertli takım rakibini 101-79 mağlup ederek seride durumu 3-1'e getirdi ve büyük avantaj yakaladı.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play off final serisi 4. maçında Fenerbahçe, Ülker Sports Arena'da Anadolu Efes'i konuk etti. Serinin üçüncü maçında rakibini 84-72 mağlup ederek durumu 2-1 getirmeyi başaran sarı lacivertli ekibi taraftarları yalnız bırakmadı. Ülker Sports Arena'yı dolduran Fenerbahçe taraftarı takımlarına büyük destek verdi.

Fenerbahçe bir önceki maçtaki kadrosunu korurken, Anadolu Efes'te, Alex Tyus'ın yerine Jon Diebler kadroya dahil oldu. Maç boyuna rakibine karşı büyük üstünlük kuran Fenerbahçe, aldığı farklı galibiyetle seride durumu 3-1'e getirdi ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakaladı.

Ev sahibi ekipte Ali Muhammed ve Datome attıkları 21 sayıyla karşılaşmanın en skorer isimleri oldu. Sarı lacivertli takım 11 Haziran Cumartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak olan mücadeleyi kazanması durumunda 2015-2016 Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayacak.

Karşılaşmaya iki takım da oldukça istekli başladı. Mücadelenin hemen başında top kapma mücadelesinde Vesely'nin müdahalesiyle Heurtel yerde kaldı. Bu pozisyon sonrasında saha içerisi bir anda karıştı. Hakemler Anadolu Efes lehine faul çalarken, aynı zamanda Jan Vesely ve Thomas Heurtel'i de teknik faulle cezalandırdı. İlk periyodun etkili isimleri Fenerbahçe'de Ali Muhammed (Boby Dixon), Anadolu Efes'te de Doğuş Balbay oldu. Fenerbahçe özellikle dış atışlarda bulduğu yüksek isabet oranıyla rakibine oranla daha üretken oldu. Anadolu Efes'i ilk periyotta iyi savunmayla durduran Fenerbahçe, bu periyodu 26-18 önde kapattı.

İkinci periyotta da oyuna hakim olan taraf Fenerbahçe'ydi. Anadolu Efes'te Doğuş Balbay ve Dario Saric dışındaki isimlerin skora katkıda bulunmaması, sarı lacivertli ekibin farkı daha da açmasına neden oldu. İkinci periyotta 6 dakika geride kalırken Fenerbahçe farkı 13 sayıya kadar çıkardı: 44-31. İlk yarıda Anadolu Efes'in önemli isimleri, rakip potada etkisiz kaldı. Cedi Osman 2, Granger 4 ve Heurtel 4 sayıyla ilk yarıyı tamamladı. Fenerbahçe, soyunma odasına 50-37 önde gitti. Doğuş Balbay'ın ilk yarının son saniyesinde Udoh'a blok koyması ise maçın en güzel hareketlerinden birisiydi.

2. yarıya da etkili başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Anadolu Efes'in hatalı paslar sonucu yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren sarı lacivertliler bu periyotta 5 dakika geride kalırken farkı da 19 sayıya kadar çıkardı: 62-43. Anadolu Efes başantrenörü Ahmet Çakı'nın oyuna müdahaleleri yetersiz kalırken Fenerbahçe istekli oyunuyla rakibini hataya zorladı ve farkı daha da yükseltti. Son atışı iyi kullanan Ali Muhammed farkı 23'e çıkarırken tribünleri de coşturan isim oldu: 76-53.

Anadolu Efes son periyotta tam saha prese dönerken, ilk 3 periyota oranla daha diri gözüktü. Ancak Obradovic'in rakibe karşı hamlesi Bogdanovic'le oldu. Farkı eritmeye çalışan Anadolu Efes, rakibin isabetli dış şutlarına karşı koyamadı. Maçın başından sonuna kadar oyunu önde götüren ve rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Fenerbahçe, karşılaşmadan 101-79 galip ayrılarak seride durumu 3-1'e getirdi ve şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet elde etti.

Serinin beşinci mücadelesi 11 Haziran Cumartesi saat 18.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Fenerbahçe'nin galibiyeti halinde sarı lacivertliler şampiyonluğunu ilan edecek.

Son Güncelleme: 09.06.2016 21:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.