03 Haziran 2016 Cuma 17:08
Beşiktaş'ta Üstünkaya Mezarı Başında Anıldı

Beşiktaş'ın eski başkanlarından Mehmet Üstünkaya vefatının 16. yılında kabri başında anıldı.

Merhum Mehmet Üstünkaya'nın Aşiyan Mezarlığı'ndaki anma törenine Beşiktaş Genel Koordinatörü Levent Çifter, Divan Kurulu üyeleri, Üstünkaya'nın ailesi ve sevenleri katıldı. Okunan duaların ardından anma töreni sona erdi.

MEHMET ÜSTÜNKAYA KİMDİR?

Beşiktaş'a hem yöneticilik hem de başkan olarak hizmetleriyle bilinen ve camianın unutulmazları arasında yer alan Mehmet Üstünkaya, 1973 Ocak ayında başkanlığa geldi. Onun döneminde hep ilkleri yaşayan Beşiktaş, 1974-75 sezonunda ilk kez Türkiye Kupası'nı kazandı. Beşiktaş 1974-75'te Basketbol Birinci Ligi'ndeki ilk şampiyonluğunu onun döneminde kazandı.

1981 yılında tekrar başkanlığa seçildi ve Dorde Miliç'i futbol takımının başına getirdi. 1981-82 sezonunda tam 15 yıl aradan sonra Beşiktaş lig şampiyonu oldu. 1984'te seçimleri kaybetti ve bir daha başkanlık yapmadı. 3 Haziran 2000'de Fransa'da vefat etti.

Beşiktaş'ta Üstünkaya Mezarı Başında Anıldı

Beşiktaş'ta Üstünkaya Mezarı Başında Anıldı

Son Güncelleme: 03.06.2016 17:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.