02 Haziran 2016 Perşembe 18:48
Darüşşafaka Doğuş, David Blatt İle Anlaştı

Spor Toto Basketbol Süper Ligi takımlarından Darüşşafaka Doğuş, NBA'de son olarak Cleveland Cavaliers'ı çalıştıran David Blatt ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "2016-2017 sezonundan geçerli olmak üzere iki sezon için David Blatt ile yeni A takım başantrenörü olarak anlaşılmıştır." denildi.

Darüşşafaka Doğuş'un 57 yaşındaki yeni başantrenörünün birçok önemli başarısı bulunuyor. Avrupa'da çalıştığı son sezon olan 2013-2014'te Blatt, İsrail ekibi Maccabi'yi Turkish Airlines Euroleague şampiyonu yaptı. İsrail ve Yunanistan'da da çalışan Blatt, Türkiye'de kısa bir dönem Anadolu Efes'in de başantrenörlüğünü yaptı. Lacivert beyazlılar'ın başına 2007-2008 sezonunda geçen Blatt, sezonu tamamlamadan İstanbul ekibiyle yollarını ayırmıştı.

Blatt, kulüpler bazında kariyerinin en büyük tecrübesini ise Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Cleveland Cavaliers'i çalıştırarak yaşadı. Cleveland'a 2014-2015 sezonunda giden Blatt, başta LeBron James olmak üzere birçok dünya yıldızını barındıran takımıyla, NBA finali oynadı. Final serisinde Golden State Warriors'a 4-2 yenilen Blatt'ın takımı ikincilikle yetindi.

Bu sezona da Cleveland Cavaliers'ta başlayan tecrübeli başantrenör, sezon bitmeden takımdan ayrılmıştı. Blatt, milli takım seviyesinde de önemli başarılara sahip. Deneyimli teknik adam, Rusya Milli Takımı'yla 2007'de Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Son Güncelleme: 02.06.2016 18:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.