13 Haziran 2016 Pazartesi 13:43
Galatasaray Odeabanklı Oyuncuda Doping İddiası

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı doping skandalıyla sarsıldı. Galatasaray Odeabank'ın pivotu Stephane Lasme'de yasaklı maddeye rastlandığı açıklandı. Sarı kırmızılı takımın, Spor Toto Basketbol Süper Ligi çeyrek final serisinde Pınar Karşıyaka ile oynadığı üçüncü maçın ardından gerçekleştirilen doping kontrollerinde Gabonlu oyuncuda yasaklı maddeye rastlandığı öğrenildi.

Lasme'nin idrar örneğinin Köln'deki Doping Kontrol Merkezi'nde kontrol edilmesinin ardından, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Galatasaray Spor Kulübü'ne gönderdiği yazıda yasaklı maddenin içeriği hakkında bilgi verilmedi. Ancak 33 yaşındaki pivotun keyif verici madde kullandığı iddia edildi.

Stephane Lasme, B numunesinin açılıp açılmaması konusundaki görüşünü beş gün içerisinde federasyona bildirecek. B numunesinde de sonuç pozitif çıkarsa Lasme'nin en az 3 ay ceza alacağı öğrenildi. Konuyla ilgili Galatasaray Spor Kulübü sessizliğini korurken, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden bir açıklama yapması bekleniyor.

Galatasaraylı pivot, Karşıyaka ile deplasmanda oynanan play off çeyrek final serisi ikinci maçının son periyodunda saha kenarına gelerek kusmuştu. Sarı kırmızılı takımın şampiyon olduğu Eurocup finalinde sergilediği performansla en değerli oyuncusu seçilen Lasme, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde de başarılı bir grafik çizdi. Maç başına ortalama 15.55 dakika süre alan Lasme, 11.5 sayı, 6.2 ribaund, 0.8 asist ortalamalarıyla oynadı.

Geçen sezonun başında Anadolu Efes'ten ayrılan Lasme, Galatasaray ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Son Güncelleme: 13.06.2016 13:43
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.