15 Mart 2018 Perşembe 16:46
Galatasaray seyirci ortalamasını iki katına çıkardı

Geçtiğimiz sezon 18 bin 865 taraftar ortalamasıyla maçlarını oynayan Galatasaray, bu sezon bu rakamı ikiye katlayarak, ilk 25 haftada 38 bin 885 seyirci ortalaması yakaladı.

Galatasaray geçen sezonki taraftar desteğini iki katına çıkardı. Passolig verilerine göre geçen sezon maçlarını ortalama 18 bin 865 taraftara oynayan sarı-kırmızılı ekip, bu sezon ligde 25. hafta itibariyle 38 bin 885 seyirci ortalaması yakaladı. Sarı-kırmızıların bu sezon TT Stadyumu’nda oynadığı en kalabalık maç ise 49 bin 971 seyirci ile 9. haftadaki Fenerbahçe derbisi oldu. Cimbom, son şampiyon Beşiktaş’ın taraftar ortalamasının da 8 bin 439 seyirci ile önüne geçti.

GELİRLERDE GALATASARAY FARKI

Ekolig Futbol Ekonomisi’ne göre dört büyük kulüp son üç sezonda kasasına 3,8 milyar TL koydu. Ezeli rakipler arasında en çok kazanan kulüp ise 1 milyar 248 milyon TL ile Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı ekibi 1 milyar 220 milyon TL’lik geliriyle Fenerbahçe takip etti. Son iki yılın şampiyonu Beşiktaş ise 1 milyar 62 milyon TL gelir sağlayarak, üçüncü sırada yer aldı. Trabzonspor 335,5 milyon TL gelir sağlayarak dördüncü oldu.

(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.