11 Haziran 2016 Cumartesi 12:38
Galatasaraylı Linnes Yeni Sezonu İple Çekiyor

Galatasaray'ın geride kalan sezonun devre arasında 2 milyon Euro bonservis bedeliyle Molde'den transfer ettiği Martin Linnes yeni sezonu iple çekiyor. Sarı kırmızılı formayla yarım sezonda 10'u lig, 7'si Türkiye Kupası olmak üzere 17 maça çıkan Norveçli oyuncu, beklentilerin uzağında kalmıştı.

Galatasaray Spor Kulübü'nün resmi dergisinin 157. sayısına röportaj veren Martin Linnes, gelecek sezon her şeyin çok farklı olacağını söyledi. Galatasaray'a geldiğinde uzun süre forma giymemiş olmasının sıkıntısını yaşadığını itiraf eden Linnes, "Norveç'teki futbol takvimi çok farklı. İklim şartları gereği ligin ilk maçını mart ayında oynuyor, kasım ayının sonlarında sezonu kapatıyorsunuz. Aralık ayında futbol yok. Galatasaray'a geldiğimde neredeyse bir buçuk ay boyunca hiç antrenman yapmamıştım. Formumu bulmam da zaman aldı. Ekstra çalışmalar yapmam gerekti. Bununla birlikte yeni takım arkadaşlarına, stratejiye, teknik ekibe ve taktiklere uyum göstermem gerekti. Öğrenecek ve tanıyacak çok şey vardı. Fakat bu dönem artık geride kaldı. Her şey daha iyiye gidiyor. Yazın ekstra çalışmalar yaparak bu açığı da kapatacağımı düşünüyorum. Gelecek sezon her şey çok farklı olacak. Her konuda çalışarak gelişimimi sürdürmeliyim. Özellikle savunma yönümü geliştirmeye, kanadımı rakip hücumlara kapatmaya odaklanacağım. Bire bir mücadelelerde daha güçlü olmak, hızımı ve dayanıklılığımı artırmak istiyorum." dedi.

"NORVEÇ'TE HERKES GALATASARAY'I TANIR"

Galatasaray'ın ülkesi Norveç'te bilinen bir takım olduğunu söyleyen Linnes, "Galatasaray'ı tanımak için başkalarıyla konuşmanız gerekmez. Galatasaray çok büyük bir kulüp ve Norveç'te de herkes tarafından tanınıyor. Kongsvinger'de birlikte oynadığım Adem Güven de fanatik bir Galatasaray taraftarı. Galatasaray'a transferim gerçekleştikten sonra onunla çok konuştum. Keşke senin yerinde olsaydım dedi. Ben de burada olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Galatasaray tesisler, taraftarlar ve daha pek çok açıdan harika bir kulüp. Wesley Sneijder, Selçuk İnan, Lukas Podolski gibi oyuncularla her gün birlikte oynamanın harika olacağını düşündüm. Onların da yardımıyla gelişimimi sürdürebileceğimden emindim. Galatasaray'ı kariyerimde çok önemli bir adım olarak gördüm. Kararımdan çok memnunum. Eminim gün geçtikçe her şey daha iyi olacak." şeklinde konuştu.

"FUTBOLA HÜCUMCU OLARAK BAŞLADIM"

Futbol kariyerine hücum oyuncusu olarak başladığını ifade eden Norveçli sağ bek, "Kariyerimin ilk dönemlerinde ya kanatta oynardım ya da 10 numara pozisyonunda. Daha sonra hocalarım hücumcu bir sağ bek olarak da potansiyelimin yüksek olduğunu fark ettiler. O bölgeye geçtikten sonra gelişimim daha da hızlandı. Kongsvinger'e transfer oldum ve çok hızlı bir şekilde genç milli takıma, daha sonra da Norveç'te daha yüksek seviyedeki Molde'ye transfer oldum. Aklında hep hücum olan bir oyuncuydum. Zaman geçtikçe rollerimi daha iyi öğrendim. Futbol aklım da gelişti. Sahada nerede duracağımı, nereye koşular yapacağımı öğrendim. Antrenmanlardan sonra düzenli olarak orta ve son vuruş çalışması yapıyordum. Oyunun sıkıştığı anlarda sürpriz ortalar çıkararak fark yaratmaya çalışıyordum. Molde'deki üretken performansımı burada da göstermek istiyorum." dedi.

"GALATASARAY'A GELDİĞİM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM"

Galatasaray'a geldiğinde çok sıcak bir ortam bulduğunu belirten Martin Linnes, "Kulüpteki karşılanmam harikaydı. Takımla ilk tanışmamı hatırlıyorum. Kaptan Selçuk İnan ve Wesley Sneijder yalnızca "merhaba, hoş geldin" demek için gece geç saatlere kadar uyanık kaldılar. Bunu çok önemsiyorum. Bana hep destek oldular. Tüm takım arkadaşlarımla iyi anlaşıyorum. Çok mutluyum. Pişmanlığım yok. Elbette bundan çok daha iyi olmalı, daha iyi sonuçlar almalıyız. Kulüp de takım da zor günlerden geçti. Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak çok önemliydi. Bu morali önümüzdeki sezona taşımak istiyoruz. Yeni sezonu iple çekiyorum. İlk hedefim ilk 11'deki yerimi kazanmak. Bunun için çok çalışmam lazım. Her maçta düzenli olarak oynamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Röportajın son bölümünde EURO 2016 hakkında görüşlerini açıklayan Linnes şunları söyledi:

"Fransa'nın gerçekten çok iyi ve genç bir takımı var. Euro 2016'da ev sahibi olmanın avantajına sahipler. Heyecan verici bir hücum güçleri ve taş gibi bir savunmaları var. Fransa dışında Polonya da bana heyecan veriyor. Çok çalışkanlar. Birçok insanı şaşırtacaklarını düşünüyorum. Elbette Türkiye'yi de merakla izleyeceğim. İyi bir turnuva çıkaracağından şüphem yok. Takımdaki arkadaşlarımı canı gönülden destekleyeceğim."

Son Güncelleme: 11.06.2016 12:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.