06 Haziran 2016 Pazartesi 13:18
Haliç'e Kürekler İndi Üniversite Ve Kulüpler Kıyasıya Çekişti

Üniversiteler ile kulüpler arasında gerçekleştirilen kürek yarışı olan Kadir Has Üniversitesi 14. Kürek Yarışları'nda üniversiteler arasında Kadir Has Üniversitesi, kulüpler kategorisinde ise Denizcilik İşletmeleri birincilik kupasını kaldırdı.

Yarışlar sonucunda üniversiteler arasında Koç Üniversitesi 2. , Boğaziçi Üniversitesi 3. oldu. Kulüpler sıralamasında ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kürek Takımı ikinci, Türk Balıkadamlar Kürek Takımı üçüncülüğe yerleşti.

Kadir Has Üniversitesi Kürek Yarışları, Haliç'te 12 üniversite 4 spor kulübü, 110 sporcu ve üniversiteler ve kulüpler arası olmak üzere 18 kategoride gerçekleşti.

'DENİZ KÜREĞİ" BU YIL İLK DEFA YER ALDI

Bu yıl ilk kez Deniz Küreği kategorisinin de bulunduğu yarışlar Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başlayarak, tüm Altın Boynuz'u dolaşan, panoramik İstanbul ve Tarihi Yarımada manzaralı 1000 metrelik parkurda gerçekleştirildi. Bu yılki yarışlarda ilk defa, "Coastal Rowing" olarak da bilinen, olimpik kategorilere göre daha büyük ve ağır teknelerle gerçekleştirilen ve hareket kabiliyeti daha yüksek olduğu için daha geniş bir yaş aralığınca tercih edilip daha çabuk yarışma sürecine gelinen "Deniz Küreği" kategorisi de yer aldı.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi olarak Haliç'te bu yıl 14. kez düzenlenen kürek yarışlarının spora verdikleri büyük önemin bir göstergesi olduğunu söyledi. 14 yıldır istikrarlı olarak düzenlenen bu yarışların yanı sıra yol koşusu yarışı da düzenlediklerini belirten Aydın, "Birçok alanda spora yatırım yapıyoruz. Bizim için spor ve sporcu çok önemli." dedi.

Haliç ile Tarihi Yarımada'nın zengin görselliğinde 5 kulvarlı 1000 metrelik parkurda yapılan Kadir Has Üniversitesi Haliç Kürek Yarışları'nda takımlar 18 kategoride yarıştı. Yarışlar sonucunda üniversiteler arasında, Kadir Has Üniversitesi 43 puanla birinci, Koç Üniversitesi 41 puanla ikinci, Boğaziçi Üniversitesi 34 puanla üçüncü oldu.

Kulüpler sıralamasında ise Denizcilik İşletmeleri Kürek Takımı 25 puanla birinciliği alırken, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kürek Takımı 10 puanla ikinci, Türk Balıkadamlar Kürek Takımı 7 puanla üçüncülüğe yerleşti.

Bu yıl ilk kez Deniz Küreği kategorisinin de bulunduğu yarışlarda Yıldız Teknik Üniversitesi 20 puanla birinci olurken, Kadir Has Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi 7'şer puanla ikinciliği paylaşan üniversiteler oldu. Deniz Küreği kulüpler sıralamasında Altınboynuz Kürek Takımı 34 puanla birinci, Denizcilik İşletmeleri Kürek Takımı 20 puanla ikinci olurken Altın Boynuz "BB" Kürek Takımı 7 puanla üçüncü oldu.

Son Güncelleme: 06.06.2016 13:33
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.