08 Haziran 2016 Çarşamba 12:13
Kadın Basketbolcular, Rio 2016 Vizesi İçin Fransa'ya Uçtu

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, olimpiyat elemeleri için Fransa'ya gitti. A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ekrem Memnun, olimpiyatlara katılma hakkını kazanmanın tek amaç ve hedefleri olduğunu söyledi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 13-19 Haziran'da yapılacak olimpiyat elemelerinde mücadele etmek için Fransa'ya gitmek için Atatürk Havalimanı'na geldi. Milli takımın geçişi sırasında yurt dışına gidecek bir aile yanındaki köpekleri güvenlik kontrolünden geçirdi. Bu sırada köpekleri fark eden basketbolcular bir süre köpekleri sevdi. Köpekler hakkında bilgi alan Işıl Alben, köpekleri sevdikten sonra ayrıldı. Burada güvenlik kontrolünden geçen milliler, bilet işlemlerini yaptırdıktan sonra uçağa geçti.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, motivasyonlarının çok üst seviyede olduğunu aktardı. Olimpiyatlara katılma hakkını kazanmak istediklerini ifade eden Memnun, "Tek amacımız var. Sadece ve sadece oraya konsantreyiz. Çok tecrübeli bir oyuncu kadromuz var. Çok inandığımız oyuncularımız var. Takımımıza kendimize çok güveniyoruz. Her şey yolunda, keyfimiz çok yerinde. Fizik olarak, moral olarak iyiyiz. İnşallah bir aksilik olmadan gidip en iyi basketbolu oynayıp olimpiyatlara katılma hakkını kazanmak istiyoruz." dedi.

'Rakipler hakkında neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Ekrem Memnun, hazırlık döneminde o kıtaların takımlarıyla maçlar yaptıklarını aktardı. Oyuncuların bir kısmı Arjantin'le Türk milli takımı maçında oynadığını hatırlatan Memnun, şöyle devam etti:

"Hepsiyle oynadık. İyi de maçlar oldu. Olimpiyata herkes katılmak istiyor. Bütün takımlar en üst seviyede motivasyonla gelecek. Bütün sporcuların olmak istediği bir yer. Çok zor maçlar olacak. Çok kararlı olmak lazım. Çok dikkatli olmak lazım. Biz de en küçük bir kazaya, yanlışa izin vermeden 3 maçla işimizi bitirmek istiyoruz. Herkes çok istekli, pozitif umut ediyorum sonuna kadar böyle götüreceğiz."

Olimpiyatlara gitmenin bütün sporcuların hayali olduğunu söyleyen Bahar Çağlar, zorlu maçların olacağını, olimpiyatlara gitmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Çok iyi durumda olduklarını söyleyen Olcay Çakır ise geçen yıldan bu yana düzenlerini bozmadıklarını anlattı. Aynı şekilde hatta daha iyi devam edeceklerini aktaran Olcay, hedeflerinin Rio 2016 Olimpiyatları olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından milli takım oyuncuları seyahatleri öncesi hatıra fotoğrafı çektirdi.

Milli Takım, olimpiyat elemeleri B Grubu'nda yer alan Arjantin ve Kamerun ile karşı karşıya gelecek. Ay yıldızlılar ilk maçını 14 Haziran Salı günü Arjantin, ikinci maçını ise 15 Haziran Çarşamba günü Kamerun ile oynayacak.

Olimpiyat elemeleri grup maçları sonucunda ilk iki sırayı alacak ekipler, çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finalin kazananı 4 takım, olimpiyatlara katılacak. Olimpiyat vizesi alacak 5. takım ise çeyrek finallerin kaybedenleri arasında oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak.

Kadın Basketbolcular, Rio 2016 Vizesi İçin Fransa'ya Uçtu

Kadın Basketbolcular, Rio 2016 Vizesi İçin Fransa'ya Uçtu

Kadın Basketbolcular, Rio 2016 Vizesi İçin Fransa'ya Uçtu

Kadın Basketbolcular, Rio 2016 Vizesi İçin Fransa'ya Uçtu

Son Güncelleme: 08.06.2016 12:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.