06 Haziran 2016 Pazartesi 16:08
Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Klasman Rekoru Kırdı

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, güncellenen WTA sıralamasında 77. basamağa tırmanarak klasman rekorunu kırdı.

Türk tenisi adına tarihi başarılar elde eden Çağla Büyükakçay, bir rekorun altına daha imzasını koydu. 26 yaşındaki milli raket, bugün açıklanan dünya sıralamasında altı basamak tırmanışla 77.'liğe yerleşti ve klasman rekorunu kırdı.

Nisan ayında TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta mutlu sona ulaşarak teklerde WTA kupası kaldıran ve klasmanda ilk 100'e giren ilk Türk tenisçi unvanlarını alan Büyükakçay, sezonun ikinci Grand Slam turnuvası Fransa Açık'ta da bir ilki gerçekleştirmişti. Çağla, elemelerden başlayan serüvenini ikinci tura kadar sürdürmüş ve Açık Dönem'deki bir slam turnuvasında ana tablo maçı kazanan ilk Türk olmuştu.

Büyükakçay, bu haftaki mücadelesini ise İngiltere'nin Nottingham kentindeki WTA çim kort turnuvasında verecek. Çağla Büyükakçay, yarınki birinci tur buluşmasında Danimarkalı dünya eski 1 numarası Caroline Wozniacki ile kozlarını paylaşacak.

Son Güncelleme: 06.06.2016 16:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.