07 Haziran 2016 Salı 18:03
Özbek, Rio Vizesi Alan Şampiyon Kürekçileri Kabul Etti

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, tarihi bir başarıya imza atarak Rio 2016 Olimpiyatları'na katılım hakkı elde eden kürekçiler Enes Kuşku ve Hüseyin Kandemir'i kabul etti.

Galatasaray'ın iki kürekçisi Enes Kuşku ve Hüseyin Kandemir Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek. Kulübü ziyaret eden Kuşku ve Kandemir'i Başkan Dursun Özbek makamında kabul etti. Kabulde iki sporcuya yönetici Murat Atay, şube menajeri Mehmet Mumcuoğlu, başantrenör Recep Akıcı ve şube kaptanı Remzi Tan da eşlik etti.

Enes Kuşku ve Hüseyin Kandemir ile birlikte Recep Akıcı ve Remzi Tan, sarı kırmızılı kulübün televizyonunda Gün Ortası programında Serbay Şenkal'ın sorularını da cevapladılar.

Rio 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları vizesi almanın sevincini yaşadığını belirten Enes Kuşku, "Olimpiyat vizesi tamam şimdi sırada madalya var." dedi.

2014 yılında U23 Dünya Kürek Şampiyonası'nda ikinci olan ve Florya'da el üstünde tutulduğu bir poz vererek Türkiye'nin dikkatini çeken Enes Kuşku, Rio Olimpiyatları'ndan mutlu bir sonuçla döneceklerine inandığını belirterek, "Önceden de çok başarılı sonuçlar almıştık ama bu çok farklı bir başarı. Biz Rio'da da başarının geleceğine inanıyoruz. Birinci kısmı hallettik. Şimdi sırada madalya var. Orada herkes birbirini geçebilir." dedi.

Rio vizesi almanın kendileri için çok büyük bir hedef olduğunu, bunu başardıklarını belirten Hüseyin Kandemir ise "Rio vizesi almanın sevincini yaşıyorum. Şimdi madalyaya sırna geldi. Bizi takip etmeye devam etsinler." diyerek şunları söyledi:

"Rio bizim için çok büyük bir hedefti. Bu hedefi gerçekleştirdik. Başarıya ulaştığımızda, bizler, yöneticilerimiz herkes gözyaşlarını tutamadı. Bu başarı da ailemin de payı var; onlara da teşekkür ediyorum. Olimpiyatlarda yarışacak olan takımlar zaten gerekli hazırlığını yapmış ekipler. Günümüzde olursak, iyi motivasyonla başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum. Bizi takip etmeye devam etsinler."

Galatasaray'ın Kürek Şube Kaptanı Remzi Tan ise Rio vizesi alarak ilk hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirterek, "78 milyon nüfusu olan bir ülkenin 68-70 sporcusu Rio Olimpiyatları'na gidecek; bunların ikisi şu an yanımızda... 1959 yılından bu yana Kürek şubesindeyim. Bebek'te başlayan, Galatasaray Adası'nda devam eden hayalimiz böyle bir başarıydı. Çocuklarımız 2016 yılında bize bu başarıyı getirdiler. Alp Yalman başkanımızın önerisiyle Alibeyköy barajına geçmiştik. Sporcu bulma, hevesli sporcuyu çekme imkanımız olmamıştı. Küçükçekmece Gölü'nde kayıkhane temin edildi. Sonra da Sakarya'da bu kardeşlerimizi bulduk. Recep hocamızın, çocuklarımızın, yöneticimiz Murat Atay'ın, şube menajerimiz Mehmet Mumcuoğlu'nun katkılarıyla bu günleri gördük. Bu bir başlangıç." diye konuştu.

Kürek Başantrenörü Recep Akıcı ise yaptığı açıklamada madalyanın hayal olmadığını söyledi. Hangi spor branşı olursa olsun, oyuncusu ya da hocası için ulaşabilecek en yüksek noktanın olimpiyatlar olduğunu belirten Akıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Olimpiyatta kazanmayı değil, yarışmayı bile ne kadar çok önemsendiğini biliyoruz. Orada 20 tane rakibimiz olacak. Gerekli motivasyona sahibiz. 20 ekibin 13'ü ilk 6 denen Final A'da yarışabilecek ekipler. Türkiye yani Enes ve Hüseyin de madalya şansı yüksek isimler. Bunu söylemek hayalcilik değil, çünkü çok zorlu engelleri aşarak buraya geldiler. Sonuçta 2012'nin şampiyonu Danimarka'yı eledik."

Son Güncelleme: 07.06.2016 18:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.