02 Haziran 2016 Perşembe 23:18
Şampiyon Tofaş'ta Teknik Ekip Ve Oyuncular Zaferi Yorumladı

Best Balıkesir'i 88-82'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Tofaş'ta Başantrenör Orhun Ene ve oyuncular açıklamalarda bulundu.

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Final karşılaşmasında Best Balıkesir'i 88-82'lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Tofaş'ta Başantrenör Orhun Ene ve oyuncular açıklamalarda bulundu.

Çok büyük bir mutluluk yaşayan Başantrenör Orhun Ene, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederken, "Herkesin eline sağlık. Açıkçası şampiyon olacağımızı sezon başından beri düşünüyorduk. Bizim için müthiş bir sezon oldu. Gerçekten çok iyi çalıştık. Final karşılaşması bizim için çok zor bir maç oldu. Diğer rakiplerimiz de çok büyük mücadeleler verdi. Hepsine çok saygı duyuyoruz. Süper Lig'e çıkma şansı yakaladığımız için çok mutluyuz; herkesin eline sağlık." diye konuştu.

Sezon başından beri her idmanı, her maçı ciddiye aldıklarını belirten Kaya Peker ise yaptığı açıklamada, "Süper Lig şampiyonluğundan ayrı tutmuyorum bu başarıyı. Çok büyük bir emekten bahsediyoruz. Sezon başından beri her oynadığımız maçı, her idmanı ciddiye aldık. Zaten ligi bu kadar domine etmemiz buradan ileri geliyor. Şampiyonluk benim için son derece önemli bir başarı ve çok büyük bir mutluluk. Herkes TOFAŞ'tan bu kupayı almasını bekledi… Bize bütün sene destek olan insanları da bugün sevinçli görmek bizi daha fazla memnun ediyor. İnşallah takımımız seneye başarılarını büyüterek yoluna devam edecek." dedi.

Olgunluk, çok çalışma ve azim ile bu kupayı kaldırdıklarını belirten Caner Topaloğlu da yaptığı açıklamada, "Şu anda muhteşem bir duygu yaşıyoruz. Sezonu şampiyonlukla tamamladık ve takımımızı ait olduğu lige şampiyon olarak taşıdık." diyerek, şöyle konuştu:

"Sezon başında kurulan kadro itibarı ile kâğıt üzerinde bir üstünlüğümüz vardı tabii ki ama hem teknik ekibimiz hem de tüm oyuncular bu üstünlüğü sahaya yansıttılar ve başarıya bu şekilde ulaştık. Olgunluk, çok çalışma ve azim ile bu kupayı kaldırdık. Tüm takım arkadaşlarımı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum.

Bize çok güzel ve huzurlu bir çalışma ortamı hazırlayan TOFAŞ kurumuna ve bize verdikleri destekten ötürü Bursa halkına teşekkür ederim. Açıkçası işimiz yeni başlıyor. Şu anda ait olduğumuz ligdeyiz. İnşallah bundan sonra yapacaklarımızla da adımızdan söz ettireceğiz. Kupa almanın mutluluğunu Allah her sporcuya yaşatsın, nasip etsin. Darısı başarımızın Süper Lig'de de devamına inşallah."

BARIŞ ERMİŞ: ÇOK İYİ BİR TAKIM OLDUK

Sezon başından beri favori gösterildiklerini belirten Barış Ermiş ise "Buna rağmen hiç kimse böyle bir sonuca ulaşmanın kolay olduğunu düşünmesin. Öncelikle çok başarılı bir teknik ekip ile beraber çok iyi bir "takım" olduğumuzu söyleyebilirim." diyerek, şunları söyledi:

"Biz başarıya inandık. Çok güzel bir sezon geçirdik ve kupanın da sahibi olduk. Her seriyi 3-0 geçtiğimiz düşünülünce insanlar zorlanmadığımız yanılgısına düşebilir ama Türkiye Basketbol Ligi çok zor bir lig ve her maç büyük emekler ile kazanılıyor. Mağlubiyetler de aldık ki tabii ki alacaktık. Neticede yenilmez bir takım değiliz; bunun da farkındaydık. Amacımız ise sınırlarımızı zorlayıp limitimizi aşmaktı. Sezon içinde sadece üç mağlubiyet almak da çok önemli bir iş çünkü her maça aynı derecede konsantre olmak çok zor. Aldığımız mağlubiyetler de bizi güçlendirdi. Neticede kupayı kaldırmak da bize nasip oldu."

Sammy Mejia ise çok mutlu olduğunu dile getirirken, "Takımım ve takım arkadaşlarım için sevgi ve saygı doluyum." diyerek açıklamalarına şöyle devam etti:

"Şampiyonluk muazzam bir duygu. Düşün ki hayatta herhangi bir konuda kazanılan en ufak bir başarı bile insana mutluluk veriyorken biz koskoca bir senenin emeğinin karşılığını şampiyon olarak alıyoruz. Sezonun başında tek bir hedefimiz vardı, o da her maçımızı kazanmak. Bu her zaman kolay değildir. Ne kadar özgüven sahibi de olsan, ne kadar mükemmel derecede hazırlandığına da inansan bazen işler umduğun gibi gitmez.

Bizim bu noktaya gelişimiz takımımızın ve tek tek oyuncularımızın karakterini ve inancını da ortaya seriyor. Takımım ve takım arkadaşlarım için sevgi ve saygı doluyum. İlk antrenmana çıktığımızdan bu yana hedefimizden bir an bile şüphe etmedik. Hiçbirimiz başaracağımıza olan inancımızı kaybetmedik. Her gün kendimizi daha da çok zorlamaya, birbirimize verebileceğimiz en büyük desteği vermeye çalışmaya devam ettik. En önemlisi yüksek beklentilerimizin konsantrasyonumuzu bozmasına izin vermedik.

Her hafta sadece tek bir maça hazırlandık ve tek düşündüğümüz o hafta oynayacağımız maçı kazanmak oldu. Başarı için adım adım ilerledik. Sakatlıklar yaşadık, üzüldüğümüz de oldu ama muhteşem bir sezon geçirdik. Her zaman birlik beraberlik içinde kaldık. Antrenörlerimiz de bize her konuda o kadar büyük destek verdiler ki… Neticede hedefimize ulaştık ve bunun mutluluğu kelimeler ile tarif edilemez."

Son Güncelleme: 02.06.2016 23:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.