07 Haziran 2016 Salı 13:58
'Türkiye Gruptan Çıkar, Kupayı Almanya Alır, Ronaldo Gol Kralı Olur'

EURO2016 Fransa'da başlama düdüğünün çalmasına 3 gün kalırken takımlar da Fransa'da kamp yapacakları yerlerde hazırlıklarını sürdürüyor ve başlama düdüğünü bekliyorlar.

Şampiyonada D Grubu'nda İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek olan Türkiye A Milli Futbol Takımı da hazırlıklarına Marsilya'da yapacağını antrenmanlarla devam ediyor.

Avrupa Futbol Şampiyonası için takımlar son hazırlıklarını yaparken, gruplar, favoriler ve son anda EURO2016 Fransa biletini alan Türkiye'nin şampiyonada neler yapacağı da anket konusu oldu. Online araştırma şirketi dorinsight tarafından yapılan bir ankette, "Türkiye gruptan çıkar, kupayı Almanya alır, Ronaldo gol kralı olur" sonucunun çıktığı belirtildi.

Yapılan "Avrupa Şampiyonası Tahminleri Araştırması'na göre katılımcıların yüzde 66'sı Türkiye'nin üst tura çıkacağını tahmin ederken, yüzde 42'si ise kupayı Almanya'nın alacağını düşünüyor. Araştırmanın sonuçlarına göre, şampiyonanın en çok gol atması beklenen ismi ise Real Madrid'de forma giyen Portekiz'in yıldız ismi Christiano Ronaldo olurken, Türkiye'nin ilk golünde Arda Turan imzası bekleniyor.

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran'da A Grubu'ndaki Fransa - Romanya maçıyla başlayacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili "Avrupa Şampiyonası Tahminleri Araştırması" gerçekleştirildi. 27 Mayıs – 1 Haziran 2016 tarihleri arasında online olarak tamamlanan araştırmaya 7 bin 324 kişi katıldı. Araştırma kapsamında, katılımcılara Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili tahminleri soruldu.

"D GRUBU'NDA MÜCADELE EDECEK OLAN TÜRKİYE BİR ÜST TURA ÇIKAR"

Yapılan araştırmada katılımcılara tahminlerine göre Türkiye'nin dâhil olduğu D Grubu'nda İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti'nden hangi takımların üst tura çıkabilecekleri soruldu.

Verilen cevaplara göre katılımcıların yüzde 67'si İspanya'nın ve yüzde 66'sı da Türkiye'nin üst tura çıkmasını bekliyor. Hırvatistan (yüzde 16) ve Çek Cumhuriyeti'nin (yüzde 10 oran) üst tura çıkabileceğini düşünenler ise oldukça az. Katılımcıların yüzde 42'si ise kupayı Almanya'nın alacağını düşünüyor.

"AVRUPA'NIN GOL KRALI RONALDO OLUR"

Araştırmaya katılanların yüzde 41 oy oranı ile neredeyse yarısının Avrupa Futbol Şampiyonası'nın gol kralı olmasını beklediği isim Real Madrid'de forma giyen Portekiz'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo.

Ronaldo'dan sonra gol kralı olması beklenen diğer futbolcular ise sırasıyla iki Alman oyuncu Thomas Müller (yüzde 15), Mario Gomez (yüzde 14) ve Türkiye'nin Barcelona'da forma giyen yıldız ismi Arda Turan (yüzde 10).

Bu arada EURO2016 Fransa'da Türkiye, en fazla gol atması beklenen takımlar içerisinde kendine yer buldu. Katılımcıların tahminlerine göre yüzde 35 oy ile en çok gol atması beklenen milli takım Almanya. Almanya'dan sonra en çok gol atması beklenen takım İspanya (yüzde 23) iken onu yüzde 20 oy oranı ile Türkiye takip ediyor.

"ŞAMPİYONA'DA TÜRKİYE'NİN İLK GOLÜNÜ ARDA ATAR"

Bu seneki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın ilk gülünü atması en çok beklenen ismi yüzde 32 oy oranı ile Türkiye'nin Barcelonalı yılzıdızı Arda Turan. Arda'dan sonra en çok gol atması beklenen diğer oyuncular ise Hakan Çalhanoğlu (yüzde 21) ve Burak Yılmaz (yüzde 16).

Yapılan tahminlere göre Türkiye'nin EURO2016 Fransa'da ne yapacağı konusunda ise birlik sağlanmış görünmüyor. Katılımcıların yüzde 19'u Türkiye'nin gruptan çıkmakla yetineceğini düşünürken diğer bir yüzde 19'luk kesim de çeyrek finale yükseleceğini düşünüyor.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO2016 Fransa'da, finale yükselebileceğini düşünenlerin oranı yüzde 8 iken, Türkiye'nin kupayı alabileceği yönündeki tahminler ise yüzde 9 oranında. Ayrıca katılımcıların yüzde 28'i gruptan çıkamayacağını düşünürken, yüzde 6'sı da hiç puan alamayacağını belirtti.

Son Güncelleme: 07.06.2016 13:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.