05 Haziran 2016 Pazar 15:13
Yıldırım: Amatörde 200 Milyon Dolar Borç Var Bu Şubeleri Kapatalım Mı?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Olağan Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada amatör branşlarla ilgili kaygılarını anlattı, harcamalardan bahsetti ve 200 milyon dolar sorç olduğunu söyledi.

Sarı lacivertli kulüpte amatör şubeler yüzünden borcun sürekli arttığını belirten Başkan Yıldırım, bu şubelerin kapatılıp kapatılmamasını Divan Kurulu üyelerine sordu. Aziz Yıldırım ayrıca, "Herkes bilsin ki ben bu koltuğa yapışmadım, yapışmayacağım. Ama yeni geleceklere de muhalefet nasıl yapılır göstereceğim." diyerek kendinden sonra gelecek yönetime gözdağı verdi.

Kurulda üyelere, "Amatörde bu sistem devam etsin mi, gelire göre düşürelim mi? Çünkü neden, borç artacak haberiniz olsun. Banka borcu 88 milyon dolar. Bu kadar borç var. Bunun 26 milyon doları kolejin arazisi ve diğer arazilerle ilgili anlaşmalar. 144 milyon dolar da Sportif A.Ş'nin borcu var. 170 milyon dolar amatörlerden dolayı harcadığımız para. Bunun karşılığında bankada 200 milyon dolar borç var. Devam edersek bu borç artacak, bunu bilin. Benim kararım, düşüncem var. Basketbol salonun üst katının bileti 10 lira. Yahu 10 liraya bilet mi olur?" diye seslendi.

"HEPSİNİ BU KULÜPTEN İHRAÇ EDECEĞİM!"

Fenerbahçe'ye karşı Fenerbahçeli olduklarını söyleyenlerin kulüp kurduğunu da belirten Başkan Aziz Yıldırım, Basketbolu Geliştirenler Derneği (B.G.D) adı altında bir kadın basketbol takımının kurulduğunu da ifade ettiği konuşmasında, "Hepsini ihraç edeceğim. Biz veriyoruz 250 milyar, 600 milyar veriyorlar başka yere götürüyorlar. Türk yaptığımız kıza 300 bin dolar veriyoruz, Kayseri'de 500 bin dolar veriyorlar. Ya Fenerbahçelilik bu mu? Yemin billah ediyorlar bizim haberimiz yok diye. Fenerbahçe'nin karşısında kulüp kuran herkesi ihraç edeceğiz. Bunu herkes bilsin." dedi.

"YAYIN GELİRİ İÇİN 100 MİLYON DOLAR TALEBİ"

Süper Lig'in yayın hakkı ve havuzla ilgili de görüşlerini açıklayan Başkan Aziz Yıldırım, "Havuzu bozmayabilirsiniz, Anadolu kulüplerinin yaşaması için bunu bozmamak doğru olabilir. Devlet o zaman araştırma yapmalı değeri tespit etmeli ve bu değeri kulüplere ödemelidir. Bizim 100 milyon dolar almamız gerekirken 30 milyon dolar alıyoruz. +70 milyon dolar gelse Fenerbahçe'nin sorunu kalmaz. İddaa'dan en fazla 300 bin dağıtılıyor. Fenerbahçe'ye oynanan İddaa'dan para kazansak bugün sorunlar ortadan kalkar." diye konuştu.

Başkanlığıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Yıldırım, 3 Temmuz 2011 şike süreci, aldığı ceza, yeniden yargılanma ve yargıtayın kararı hususlarına da değindiği konuşmasında, "Herkes bilsin ki ben bu koltuğa yapışmadım, yapışmayacağım. Muhalefet nasıl yapılır göstereceğim. Eve gidiyoruz kendi şirketimiz için 50 bin, 100 bin lazım. Arıyoruz bankayı istiyoruz. Fenerbahçe için her sabah Taner Bey'e soruyorum "Borç geldi, oyuncuların ödemeleri var, şu geldi, polis geldi, sizi çağırıyorlar" falan. Her gün böyle oluyor. Öbürü de oturuyor, bize sallıyor." dedi.

Son Güncelleme: 05.06.2016 15:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.