11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Askeri iPhone insansız uçak uçurdu (video)
Amerikan havacılık devi Boeing ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), küçük bir insansız hava aracının, yaklaşık 5 bin kilometre uzaklıktan kontrol edilebilmesini sağlayan askeri iPhone uygulaması geliştirdi.

 


ABD’nin Seattle kentindeki Boeing binasında çalışan bir mühendis, elindeki iPhone’un ekranını kullanarak 4 bin 800 kilometre uzaklıktaki Massachusetts Cambridge’de yer alan MIT kampüsünde minyatür insansız hava aracını uçurmayı başardı. Ekrandaki haritaya ve diğer tuşlara dokunan mühendis, hava aracının kalkışını, istikametini ve yüksekliğini ayarlayabiliyor.

Boeing yetkilileri, bu tür akıllı telefon uygulamalarının, askerlerin yaklaşmasının tehlikeli olduğu uzak bölgelerdeki operasyonlarda, insansız hava araçlarının etkili olarak kullanılabilmesine olanak sağlayacağını bildirdi.

Boeing’e göre, Amerikalı bilişim devi Apple’ın iPhone ve iPad ürünleri, bir askerin ihtiyacı olabilecek bütün durumlarda işe yarıyor.

İngilizce’den yerel dillere çeviri programları, pusulalar ve keskin nişancılar için mermi yörünge tayin edicileri içeren teknoloji harikaları, yakın gelecekte operasyona çıkan askerlerin vazgeçilmezi haline gelecek.

iPhone kullanan bir asker, bomba imha edici robotları uzaktan kullanabilecek ve insansız casus uçaklardan gönderilen fotoğrafları anında görebilecek. Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon’un, bütün akıllı telefon türlerini savaş bölgelerinde test ettiği belirtiliyor.






İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.