26 Nisan 2015 Pazar 15:48
Bu robot kendi ağırlığının 100 katı ile duvara tırmanabiliyor!

Karıncaların belirli türlere bağlı olarak kendi vücut ağırlığının 20-100 arası ağırlığı kaldırma kapasitesine sahip olduğunu yapılan bilimsel araştırmalar ortaya çıkarmış durumda. Bu fikirden yola çıkan Stanford üniversitesindeki bilim adamları karıncaların bu yeteneklerini geliştirdikleri küçücük robota entegre ettiler.

New Scientist dergisinde yayınlanan araştırmada, Stanfond'daki araştırmacıların karıncaların 100 kat ağırlığı kaldırma yeteneğine sahip kertenkele benzeri bir robot geliştirdiği bildirildi.

StickyBot adı verilen ve Stanford laboratuvarlarında üretilen robot gücünü karıncadan duvara tırmanma yeteneğini ise kertenkeleden alıyor. Robot sadece 12 gram ağırlığında olsa da, 2 kiloluk bir ağırlığı hem sürükleyebiliyor hemde bu ağırlıkla ayaklarında bununan vakumlarla duvara tırmanabiliyor. Robotun geliştiricilerinden olan mühendis Elliot Hawkes, robotun parçaları bir araya getirmek için mikroskop altında çalıştıklarını ve cımbız kullandıklarını belirtiyor.

Son Güncelleme: 26.04.2015 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.