17 Nisan 2016 Pazar 14:28
Digital Göstergeli İnsanlığa Doğru adım atıyor

Japon bilim adamları, geleceğin teknolojisi olarak adlandırılacak bir buluşa imza attı. Yeni buluş çok ince bir yapıya sahip olarak tasarlandı ve deriye yapıştırılarak vücuttaki oksijen düzeyini ölçme becerisine sahip. Digital göstergeli insanlığa merhaba…

Digital Göstergeli İnsanlığa Doğru İlk adım Atıldı!

Tokyo Üniversitesinden araştırmacıların çabaları ile geliştirilen yeni cihaz öncelikle gönüllüler üzerinde denendi ve başarılı oldu. Yeni cihazın şimdilik tıp alanında kullanılacağı, özellikle ameliyatlar sırasında ve sonrasında bazı organlardaki oksijen düzeyini ölçmek için çok büyük bir kolaylık sağlayacağı söylendi.

Digital Göstergeli İnsanlığa Doğru İlk adım Atıldı!

Geleceğin teknolojisi micro çipleri sayesinde tasarlanan bu cihaz; kırmızı, mavi ve yeşil renkte uyarı vererek bilgilendirme yapıyor. Bu cihaz mikro-elektronik bileşenlerden oluşturulmuş.

Araştırmacılar, ilerde bu cihaza renler yerine rakam ve yazıyla uyarı özelliğinin de ekleneceğini böylece daha kapsamlı bilgiler aktarabileceğini söylüyorlar.

Digital Göstergeli İnsanlığa Doğru İlk adım Atıldı!

 

Tokyo Üniversitesinde Proje Yönetcisi olan Tomuyuki Yokota, “Geliştirdiğimiz cihaz, parmağa yapıştırıldığında kandaki oksijen konsantrasyonunu ölçüyor. Cihaz, takan kişiye herhangi bir rahatsızlık vermiyor. Cihazı, daha sonra ameliyat sırasında ve sonrasında belirli bir organdaki oksijen düzeyini ölçmek için de kullanabileceğiz.” dedi.

Yeni buluş cihaz ile ilgili daha geniş ve detaylı bilgiyi, Science Advances dergisinden öğrenebilirsiniz.

İnsanlık için en önemli ve hayatsal değerler söz konusu olan tıp alanındaki gelişmelere yakın bir gelecekte akıllı gözlükler, glikoz (şeker) düzeyini ölçen lensler ve hatta hasta olmadan önce uyarılma gibi verileri sunan yeni teknolojik mikro-elektronik cihazların katılması içten bile değil. Yakın gelecekte giyilebilen elektroniklerin, geleceğin dünyasında özellikle insanlık için önemli bir yere sahip olması kaçınılmaz olacak.

Son Güncelleme: 17.04.2016 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.