11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Dünyanın eşsiz güzellikteki resimleri çekildi
Yerküreden yaklaşık 350 kilometre yükseklikteki rotasında ilerleyen Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ)’de görevli astronotlar, Dünya’nın şu ana kadar çekilmiş en net fotoğraflarını elde etti.


Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nın yayınladığı fotoğraflar, bu yıl UUİ’de Ağustos ve Ekim ayları arasında yapılan 28 ve 29. seferlerdeki mürettebat tarafından, düşük ışık teknolojili özel kameralarla çekildi. Fotoğraflar, UUİ astronotlarının Dünya gözlem deneyleri çerçevesinde, NASA’nın Görüntü Bilim ve Analiz Laboratuarı tarafından bir video klibe dönüştürüldü.

Görüntülerde, yeryüzü üzerindeki kentlerin ışıkları, bulutlar, çakan şimşekler ve büyüleyici yeşil - mavi auroraların nefes kesen güzelliği dikkat çekiyor.

Halen boşluktaki tek faaliyet alanı olan UUİ, 16 ülkenin desteğiyle ayakta duruyor. Rusya’ya ait olan Mir İstasyonu’nun görevine 2001 yılında son verilmişti.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.